Mai mulţi suporteri Ujpest au aruncat din tren doze şi bidoane de bere şi suc

Mai mulţi suporteri ungari ai echipei de fotbal Ujpest care au trecut, vineri după-amiază, cu trenul, prin judeţul Hunedoara, îndreptându-se spre Budapesta au aruncat cu doze de bere şi bidoane cu bere şi suc în persoanele aflate pe peron în gările din Deva şi Simeria, scandând "Ţiganii!".

26 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi suporteri Ujpest au aruncat din tren doze şi bidoane de bere şi suc

Mai mulţi suporteri Ujpest au aruncat din tren doze şi bidoane de bere şi suc (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Trenul în care erau cele şase vagoane cu suporteri ungari a fost tras pe linia 5 în Simeria, care este la o distanţă mare de peronul principal, iar călătorii care aşteptau în zonă şi care nu trebuiau să se urce în acea garnitură au fost sfătuiţi de poliţişti să plece de acolo, pentru a nu fi incidente.

Potrivit şeful Serviciului Poliţiei Transporturi Hunedoara, comisarul Vasile Hriţac, suporterii au fost foarte agitaţi, însă nu au avut loc evenimente deosebite şi nimeni nu a fost rănit.

"Suporterii echipei de Ungaria au aruncat cu lichide, doze de bere şi bidoane cu bere şi suc pe peroanele din staţiile CFR Simeria şi Deva, însă nimeni nu a fost rănit, ceea ce este foarte important. În continuare, ei vor fi însoţiti pe tot parcursul drumului de forţele de ordine, iar alţi poliţişti şi jandarmi îi aşteaptă în fiecare din staţiile CFR prin care trec", a spus Hriţac.

Trenul rapid Bucureşti Nord-Budapesta-Viena a ajuns, vineri după-amiază, în staţia CFR Deva cu peste o oră întârziere, iar poliţiştii susţin că întârzierea a fost cauzată de caniculă, dar şi de suporterii unguri care în staţia CFR Alba Iulia ar fi tras semnalul de alarmă şi ar fi încercat să atace un grup de călători care şi-au arătat susţinerea pentru echipa Steaua.

"Din câte am înţeles, în Alba Iulia suporterii unguri au fost foarte agitaţi şi a fost nevoie de intervenţia trupelor de ordine pentru a-i urca înapoi în tren. Nu ştiu să fi fost vreun călător de pe peron rănit", a adăugat Hriţac.

Incidente similare au avut loc şi joi dimineţa când suporterii se îndreptau cu trenul la Bucureşti.

Steaua Bucureşti a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa ungară Ujpest FC, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa.

Steaua va juca returul în Ungaria, în 23 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici