Malaga a fost exclusă din cupele europene pentru patru sezoane

Echipa Malaga a fost exclusă din cupele europene pentru următoarele patru sezoane, din cauza datoriilor neachitate, a anunţat UEFA, vineri, pe site-ul oficial.

415 afișări
Imaginea articolului Malaga a fost exclusă din cupele europene pentru patru sezoane

Malaga a fost exclusă din cupele europene pentru patru sezoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

A doua cameră a Instanţei de Control Financiar (CFCB) a mai decis, vineri, ca gruparea Malaga să fie amendată cu 300.000 de euro.

De asemenea, forul continental a hotărât ca grupările Rapid, Dinamo, Hajduk Split, NK Osijek şi Partizan să fie excluse trei sezoane din cupele europene dacă nu vor dovedi 31 martie 2013 că şi-au plătit datoriile. Cluburile respective au fost şi amendate: NK Osijek, Partizan, Rapid şi Dinamo cu câte 100.000 de euro, Hajduk Split cu 80.000 de euro (jumătate cu suspendare).

Gruparea FK Vojvodina a fost amendată cu 10.000 de euro, iar Arsenal Kiev cu 75.000 de euro (n.r. din această sumă, 30.000 de euro cu suspendare).

Cazul clubului Lech Poznan a fost închis.

La 30 noiembrie, UEFA a decis ridicarea suspendării primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 în cazul a 16 cluburi, între care şi FC Vaslui, procedurile continuând în cazul altor grupări, printre care şi Rapid şi Dinamo.

Forul a decis atunci trimiterea cazurilor grupărilor HNK Hajduk Split (Croaţia), NK Osijek (Croaţia), Malaga CF (Spania), FC Rapid Bucureşti (România), FC Dinamo Bucureşti (România), FK Partizan (Serbia) şi FK Vojvodina (Serbia) la a doua cameră a Instanţei de Control Financiar.

UEFA anunţase, la 11 septembrie, îngheţarea primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 pentru 23 de cluburi, între care şi Dinamo, FC Vaslui şi Rapid, din cauza întârzierii plăţilor, aceasta fiind prima măsură a fair-play-ului financiar. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici