Mama lui Chivu primeşte despăgubiri pentru calomnie de la un ziar

Judecătoria sectorului 2 Bucureşti a dat câtig de cauză mamei căpitanului naţionalei de fotbal Cristi Chivu, care a făcut obiectul a două articole de ziar care se refereau la viaţa sa privată, instanţa stabilind ca aceasta să fie despăgubită cu 10.000 de lei.

542 afișări
Imaginea articolului Mama lui Chivu primeşte despăgubiri pentru calomnie de la un ziar

Mariana Chivu, la nunta lui Cristian Chivu (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Mariana Chivu, mama capitanului naţionalei de fotbal, şi partenerul de viaţă al acesteia, Cătălin Ştefan, au dat în judecata trustul Ringier pentru publicarea in ziarul Libertatea a unor articole calomnioase la adresa acestora, sub titlurile "Mama lui Chivu se iubeşte cu un şomer" şi "Mama lui Chivu, în premieră despre iubitul ei mai tânăr: M-a cerut de nevastă".

Judecătoria sectorului 2 Bucureşti a admis, joi, cererea celor doi şi a obligat cotidianul Libertatea să plătească daune morale în suma de 10.000 lei către Mariana Chivu şi Cătălin Ştefan, precum şi "să publice în paginile sale conţinutul integral al sentinţei pronunţate, pentru ca publicul larg să fie informat asupra erorilor şi calomniilor conţinute în redactarea celor doua articole".

Mariana Chivu şi Cătălin Ştefan au fost reprezentaţi de avocaţii George Ionescu şi Otilia Sava, parteneri în cadrul unei societăţi avocaţiale, care susţin că "au reuşit să convingă instanţa ca dreptul publicului la informare şi libertatea presei nu trebuie să încalce dreptul fundamental la viaţă privată şi de familie, cu atât mai mult cu cât persoanele în cauză nu sunt persoane publice".

Potrivit avocaţilor, articolele incriminate "conţineau o serie de aprecieri defăimătoare la adresa lui Catalin Stefan şi insistau pe o animozitate imaginară existentă între Cristian Chivu şi acesta"."În realitate, aşa cum rezultă din declaraţia de martor dată de Cristian Chivu, care a venit special la Bucureşti pentru a compărea în faţa instanţei în sprijinul lui Cătălin Ştefan", realitatea este alta, spun avocaţii.

"De 11 ani ne-am petrecut împreună sărbătorile religioase, cu excepţia Crăciunului din 2008. Nu am fost împotriva prieteniei lui cu mama mea şi nu voi fi niciodată. Este un om pe care-l respect, care la randul lui mă respectă şi este un om la care ţin foarte mult", spunea Cristi Chivu.

El a adăugat că Ştefan face parte din viaţa sa şi că nu ar fi început nunta fără el. "Tot articolul este scris pe fapte şi lucruri care nu au nicio legatură cu realitatea", a precizat Cristi Chivu.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţi Ringier România, editorul tabloidului Libertatea, au declarat că nu comentează situaţii procesuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici