Mamadou Sakho, suspendat pentru 30 de zile pentru dopaj - VIDEO

Fotbalistul echipei FC Liverpool, Mamadou Sakho, a fost suspendat provizoriu de către UEFA, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping, la finalul meciul cu Manchester United, din Europa League.

229 afișări
Imaginea articolului Mamadou Sakho, suspendat pentru 30 de zile pentru dopaj - VIDEO

Mamadou Sakho, suspendat pentru 30 de zile pentru dopaj - VIDEO

Forul european a anunţat joi că fotbalistul echipei Liverpool, Mamadou Sakho nu va putea evolua în niciun meci oficial pentru următoarele 30 de zile, fiind suspendat provizoriu după ce la finalul meciului disputat pe 17 martie, pe Old Trafford, între Manchester United şi Liverpool a fost depistat pozitiv la un control anti-doping.

Jucătorul nu a cerut analiza probei B, astfel că UEFA l-a suspendat provizoriu pentru următoarea lună, timp în care va fi luată o decizie definitivă în cazul său de către Comisia de Wtică şi Disciplină.

Data la care va fi anunţată audierea fotbalistului va fi comunicată ulterior.

Apărătorul lui Liverpool a fost lăsat în afara lotului de către antrenorul Jurgen Klopp pentru meciul de sâmbăta trecută cu Newcastle, după ce UEFA i-a atenţionat pe britnici ca Mamadou Sakho a fost testat pozitiv la controlul de după meciul retur cu Manchester United din Europa League.

Liverpool a refuzat să comenteze în vreun fel situaţia jucătorului, anunţând doar, prin intermediul unui comunicat de presă, că oficialii clubului vor răspunde la toate întrebările abia după ce UEFA va da un verdict final în cazul jucătorului francez.

Sakho nu a fost nici măcar luat în avionul echipei Liverpool, pentru meciul din Europa League cu Villarreal ce se va disputa în această seară de la 22.05.

În vârstă de 26 de ani, Mamadou Sakho este internaţional francez şi mai are contract cu Liverpool până în iunie 2020. Cu o cotă de piaţă de 18 milioane de euro, francezul are 28 de selecţii la naţională, pentru care a marcat de două ori. Dacă va fi găsit vinovat va rata turneul final al Campioantului European ce va începe în luna iunie la Paris.

În cazul în care jucătorul va fi găsit vinovat, Liverpool nu riscă eliminarea din competiţie, deoarece, pentru a se ajunge la această decizie, e nevoie ca cel puţin doi jucători să fie depistaţi pozitiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici