Man United părăseşte Europa după ce a pierdut cu 1-0 acasă cu Bayern Munchen

Şansele minime ale lui Manchester United de a prinde un loc în optimile de finală ale Ligii Campionilor s-a încheiat marţi, pe Old Trafford, după o înfrângere cu 1-0 în faţa câştigătoarei grupei, Bayern Munchen.

169 afișări
Imaginea articolului Man United părăseşte Europa după ce a pierdut cu 1-0 acasă cu Bayern Munchen

Man United părăseşte Europa după ce a pierdut cu 1-0 acasă cu Bayern Munchen

Tripla campioană europeană trebuia să o învingă marţi pe Bayern în ultimul meci al fazei grupelor, iar meciul de la aceeaşi oră dintre Copenhaga cu Galatasaray să se încheie la egalitate, pentru a obţine calificarea.

Nu s-a întâmplat niciuna dintre ele, Kingsley Coman a înscris din apropiere în minutul 70 pentru Bayern, care a rămas neînvinsă în grupa A şi a terminat cu 16 puncte, iar fanii bavarezi din deplasare au cântat "Football's Coming Home" în ultimele minute ale meciului.

"Nu am reuşit, trebuie să acceptăm şi să învăţăm din asta", a declarat antrenorul olandez Erik Ten Hag pentru TNT Sports.

"Am făcut greşeli. Astăzi, performanţa a fost foarte bună. Nu am meritat să pierdem, dar am pierdut meciul. În cele din urmă, nu este suficient."

United are doar patru puncte, iar locul patru nu înseamnă nici măcar un loc în playoff-ul Europa League ca o consolare, motiv pentru care huiduielile au răsunat din tribune la fluierul final.

Copenhaga s-a impus cu 1-0 în Danemarca pentru a termina cu opt puncte şi a ajunge în turul eliminatoriu al Ligii Campionilor, în timp ce Galatasaray a ocupat locul trei, cu cinci puncte, pentru playoff-ul Europa League.

United a obţinut o singură victorie în cele şase meciuri din grupă, în condiţiile în care a cedat de două ori un avantaj de două goluri într-o remiză 3-3 la Galatasaray, pe 29 noiembrie.

Bayern, care a învins-o pe United cu 4-3 în precedenta întâlnire de la Munchen, îşi asigurase deja primul loc în grupă.

Cele 15 goluri primite de United sunt cele mai multe primite de o echipă engleză în faza grupelor din acest an.

Este pentru a şasea oară când clubul a ieşit în faza grupelor şi prima dată din 2020-21, plus doar a doua oară când a terminat pe ultimul loc în grupa sa, după campania 2005-06.

Echipa lui Ten Hag are 12 înfrângeri în 24 de meciuri în toate competiţiile din acest sezon, pierzând sâmbătă cu 3-0 în faţa lui Bournemouth şi ocupând locul şase în Premier League.

United l-a pierdut şi pe fundaşul central Harry Maguire, accidentat la inghinali în minutul 40, care se adaugă la o listă deja consistentă de fotbalişti accidentaţi din lotul „diavolilor roşii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici