Man Utd „ar putea fi exclusă" din Europa sezonul viitor din cauza implicării lui Sir Jim Ratcliffe

Sir Jim Ratcliffe a insistat că proprietatea sa asupra echipei franceze Nice nu va cauza probleme pentru Manchester United, în ciuda regulilor UEFA privind proprietatea mai multor cluburi. Totuşi, United ar putea avea interdicţie de a juca în Europa în sezonul următor.

527 afișări
Imaginea articolului Man Utd „ar putea fi exclusă" din Europa sezonul viitor din cauza implicării lui Sir Jim Ratcliffe

Man Utd „ar putea fi exclusă" din Europa sezonul viitor din cauza implicării lui Sir Jim Ratcliffe

Decizia ar putea fi luată în urma achiziţionării de către Sir Jim Ratcliffe a unei participaţii minoritare la club, potrivit unor informaţii vehiculate de Mirror.

Ratcliffe deţine, de asemenea, echipa franceză OGC Nice, care ocupă în prezent locul cinci în Ligue 1, iar normele UEFA privind proprietatea mai multor cluburi, poate înseamna că acestora să nu li se permită să participe în aceeaşi competiţie.

UEFA şi-a modificat uşor regulile, permiţând cluburilor aflate în proprietate comună să concureze în diferite competiţii europene începând din sezonul următor, dar interdicţia ca aceste echipe să joace în acelaşi turneu rămâne.

„Este corectă informaţia că Manchester United şi Nice nu pot juca în aceeaşi competiţie", a declarat pentru The Sun o persoană din cadrul UEFA. „Ele ar putea juca în competiţii diferite.”

Dacă atât United, cât şi Nice ajung să se califice în aceeaşi competiţie, atunci regulile UEFA prevăd că clubul care „s-a clasat cel mai bine în campionatul intern" va avea prioritate.

Cu toate acestea, Ratcliffe a insistat în februarie că regulile nu vor avea un impact asupra capacităţii lui United de a juca în Europa. "Nu există nicio circumstanţă în baza căreia o proprietate a lui Nice ar împiedica Manchester United să joace în Liga Campionilor - voi fi foarte clar în această privinţă", a spus el.

"Pentru că ar trebui să găsim o soluţie. Regulile se schimbă, iar regulile sunt nuanţe de gri, nu alb şi negru. Am vorbit cu UEFA şi trebuie să spun că discuţia nu a fost îndreptată către 'trebuie să rezolvaţi această problemă şi nu ne place'.

"S-ar putea să trebuiască să schimbăm unele lucruri, dar ceea ce UEFA recunoaşte este că modelul multiclub, în multe circumstanţe, avantajează destul de mult clubul mai mic. Spune că trebuie să schimbi structura de proprietate.

"Deci este vorba despre influenţă şi poziţii în consiliul de administraţie şi alte lucruri de acest gen. Deci, a) regulile se schimbă şi, b) există nuanţe de gri, nu alb-negru. Probabil că Manchester City va avea problema înaintea noastră, pentru că, evident, ei au Girona, care se descurcă bine în La Liga spaniolă."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici