Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia a cerut oficial schimbarea lui Condescu de la şefia CA al CS Pandurii

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a solicitat oficial schimbarea lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

397 afișări
Imaginea articolului Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia a cerut oficial schimbarea lui Condescu de la şefia CA al CS Pandurii

Marin Condescu (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Ciurel spune că a formulat o astfel de propunere după ce, în ultima perioadă, i-a cerut lui Condescu o serie de acte contabile ale clubului şi nu a primit niciun răspuns.

"Refuză să pună la dispoziţie actele pe care i le-am solicitat. Au fost ani cu profit la club şi ani cu pierderi de şapte milioane de lei în 2011. Nepunându-mi la dispoziţie actele şi neavând succes în acest demers al meu, CE Oltenia având totuşi 69 la sută din acţiunile clubului, am cerut schimbarea domnului Condescu. Nu e nimic personal şi de aceea nici nu m-am gândit la un înlocuitor", a declarat Ciurel.

Managerul privat al CE Oltenia spune că şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor în care se va discuta propunerea sa este programată a doua zi după meciul de debut pe care echipa Pandurii Târgu Jiu îl va avea pe teren propriu în turul II preliminar al Europa League.

"Am vrut să fie a doua zi după meci, nu înainte ca în cazul unui insucces al echipei noastre să nu se spună că din cauza noastră nu a jucat echipa sau alte lucruri de genul acesta. A doua zi după meci putem ţine însă şedinţa, când sper să vedem ce Dumnezeu de activităţi comerciale se desfăşoară acolo, ce înseamnă amortismente de 4,6 milioane lei sau deplasări de cinci milioane ale echipei. Să vedem şi noi o explicaţie", a declarat Laurenţiu Ciurel.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Clubul Sportiv Lignitul Pandurii Târgu Jiu a avut programată şi miercuri o şedinţă de schimbare din funcţie a lui Marin Condescu, însă preşedintele Consiliului de Administraţie este plecat în această perioadă în Austria, în cantonament cu echipa, care se antrenează pentru preliminariile Ligii Europa.

În AGA mai fac parte Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Primăria Târgu Jiu şi Artego SA, cea din urmă fiind o societate prestatoare de servicii către Complexul Energetic Oltenia.

În urmă cu o lună, Marin Condescu declarase că echipa de fotbal va renunţa la finanţarea primită de la CE Oltenia, lucru cu care, iniţial, în prezenţa ministrului Energiei, Constantin Niţă, a fost de acord şi Laurenţiu Ciurel. Ulterior, Ciurel a revenit şi a precizat că CEO va finanţa în continuare echipa, în Consiliul de Administraţie fiind operate două schimbări, doi directori din minerit consideraţi apropiaţi ai lui Marin Condescu, fiind înlocuiţi cu reprezentanţi ai actualei echipe manageriale şi cu care liderul sindical se află în conflict deschis de mai mult timp.

Propunerea lui Laurenţiu Ciurel de înlocuire a lui Marin Condescu vine şi în contextul în care CE Oltenia a cerut în instanţă recuperarea de la Pandurii Târgu Jiu a sumei de 18,8 milioane lei, bani care reprezintă finanţarea echipei din anii 2009-2011 şi care, conform Curţii de Conturi, a fost acordată ilegal, un proces fiind pe rol în acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici