Manchester City a agreat data procesului cu Premier League în legătură cu cele 115 capete de acuzare

  • Mancester City a fost acuzată de 115 încălcări ale regulamentului financiar al Premier League.
  • Campionii europeni au negat în mod repetat orice abatere.
  • Managerul Pep Guardiola a promis că va rămâne la City chiar dacă echipa va fi retrogradată cu forţa.
204 afișări
Imaginea articolului Manchester City a agreat data procesului cu Premier League în legătură cu cele 115 capete de acuzare

Manchester City şi Premier League au stabilit o dată iniţială a procesului la sfârşitul toamnei anului 2024, în cadrul căruia se vor dezbate cele 115 acuzaţii aduse campionilor europeni.

După o anchetă îndelungată, Premier League a acuzat City de o lungă listă de încălcări are regulamentelor financiare care datează din sezonul 2009/10 - acuzaţii pe care City le-a negat în mod repetat şi a promis că le va contesta.

Lumea fotbalului a aşteptat următorul pas al procesului dintre cele două entităţi, dar, potrivit Daily Mail, acesta va avea loc abia la sfârşitul anului 2024, când City şi Premier League să vor confrunta la tribunal pentru a dezbate acuzaţiile.

O concluzie a întregii saga nu este aşteptată decât spre finalul campaniei 2024/25, cu posibilitatea de prelungire, în cazul unui apel.

Se susţine că ancheta se află în prezent în stadiul de colectare a declaraţiilor martorilor, cu multă muncă de făcut înainte ca dosarul să ajungă în instanţă.

Mulţi au pus sub semnul întrebării rapiditatea cu care Premier League a intentat procesul împotriva lui City, având în vedere că Everton a fost sancţionată pentru încălcări ale Fair Play-ului Financiar la începutul acestei luni, după ce a fost acuzată în martie 2023, la o lună după ce acuzaţiile împotriva lui City au fost făcute publice.

Everton a primit o deducere de 10 puncte pentru o încălcare a regulilor financiare, iar acest verdict i-a determinat pe mulţi să formuleze ipoteze cu privire la amploarea unei eventuale pedepse pentru City după 115 potenţiale încălcări.

Managerul lui City, Pep Guardiola, care a insistat că cele două cazuri nu pot fi comparate, a promis recent că va rămâne la cetăţeni chiar dacă aceştia vor primi o astfel de deducere de puncte şi vor fi retrogradaţi în League One.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici