Manchester City acceptă o ofertă pentru Aymeric Laporte de la Al-Nassr

Manchester City a acceptat o ofertă de transfer de la Al-Nassr pentru fundaşul spaniol Aymeric Laporte, suma tranzacţiei nefiind încă dezvăluită, relatează BBC Sport.

190 afișări
Imaginea articolului Manchester City acceptă o ofertă pentru Aymeric Laporte de la Al-Nassr

Aymeric Laporte, Facebook

Jucătorul de 29 ani a avut 43 de evoluţii în sezonul 2021-22, dar antrenorul Pep Guardiola i-a folosit mai des pe Manuel Akanji şi Nathan Ake în timpul sezonului următor, în care City a câştigat tripla.

„Cetăţenii” au cheltuit apoi 77 milioane de lire sterline pentru a aduce un alt fundaş stânga în această vară, pe croatul Josko Gvardiol, de 21 de ani

Laporte s-ar putea alătura lui Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Marcelo Brozovic şi Alex Telles la Al-Nassr.

City l-a transferat pe Laporte de la Athletic Bilbao, în ianuarie 2018, pentru 57 de milioane de lire sterline, atunci o sumă record pentru club.

Guardiola preluase conducerea lui City cu 18 luni mai devreme, iar abilitatea lui Laporte de a juca mingea din apărare a ajutat echipa să câştige titlul în Premier League de cinci ori în ultimele şase sezoane.

El a avut 51 de apariţii în 2018-19 şi 44 în 2021-22, înainte ca sosirile lui Ake şi Akanji să-i diminueze atât influenţa, cât şi timpul petrecut în joc.

Laporte a jucat în total 180 meciuri pentru club, marcând 12 goluri, şi are 22 de selecţii pentru Spania, alături de care a câştigat finala UEFA Nations League în iunie.

Al-Nassr a semnat cu Cristiano Ronaldo, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur, în decembrie şi a devenit unul dintre cele patru cluburi din Saudi Pro League care au fost preluate de Fondul de investiţii publice din Arabia Saudită (PIF) în iunie, celelalte fiind Al-Ittihad, Al-Hilal şi Al-Ahli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici