Manchester City este pe primul loc în Deloitte Money League pentru al doilea an consecutiv

Manchester City a ocupat pentru al doilea an consecutiv primul loc în topul Deloitte Football Money League, fiind clubul cu cele mai mari venituri din lume în sezonul 2021-22, în care fanii s-au întors pe stadioane, odată cu relaxarea restricţiilor COVID-19.

78 afișări
Imaginea articolului Manchester City este pe primul loc în Deloitte Money League pentru al doilea an consecutiv

Manchester City, Twitter

City, deţinută de Abu Dhabi, a generat venituri totale de 731 milioane de euro, urmată de Real Madrid (714 milioane de euro) şi Liverpool (702 milioane de euro).

Rivalii lui City, Manchester United, au generat 689 de milioane de euro, iar Paris St Germain a obţinut 654 de milioane de euro.

Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, West Ham United, Leicester City, Leeds United, Everton şi Newcastle United se află pe listă, cluburile din Premier League ocupând 11 din primele 20 de locuri.

City a înregistrat un venit comercial record în Premier League, de 373 de milioane de euro în 2021-22, o creştere de 65 de milioane de euro faţă de sezonul precedent.

Liverpool a avut cea mai mare evoluţie în ediţia din acest an a Money League, urcând patru locuri, de pe şapte pe trei, pentru a obţine cea mai bună poziţie din istorie.

Clubul din Merseyside a depăşit pentru prima dată Manchester United în clasament, după ce a ajuns în finala Ligii Campionilor din 2022, care a generat venituri suplimentare din transmisiuni.

Liverpool a fost, de asemenea, doar unul dintre cele cinci cluburi care au raportat venituri de peste 100 de milioane de euro din meciuri, fiind prima dată când clubul a reuşit acest lucru, deoarece fanii s-au întors pe stadioane.

Dintre echipele din LaLiga, Barcelona şi Real Madrid încă nu şi-au recuperat veniturile la nivelurile de dinaintea pandemiei, acestea scăzând cu 203 milioane de euro şi, respectiv, 43 de milioane de euro faţă de 2018-19, se arată în raport.

LaLiga a emis o declaraţie în urma publicării raportului în care a spus că acesta conţine "date vădit eronate" în ceea ce priveşte veniturile din drepturile de televiziune ale ligii.

"Informaţiile prezentate de Deloitte, în care a subliniat că veniturile LaLiga din drepturile audiovizuale au scăzut, sunt complet incorecte, iar LaLiga a alertat firma de consultanţă asupra acestei erori", se mai arată în comunicat.

Pentru prima dată, Deloitte's Football Money League a prezentat şi veniturile generate de echipele feminine ale cluburilor din Money League, echipele raportând venituri medii de 2,4 milioane de euro în sezonul 2021-22.

Barcelona a generat cele mai mari venituri, cu 7,7 milioane de euro, după ce a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2022 şi a câştigat competiţia în 2021.

Manchester United a raportat al doilea cel mai mare venit, cu 6 milioane de euro, urmată de City (5,1 milioane de euro), PSG (3,6 milioane de euro), Arsenal (2,2 milioane de euro) şi Spurs (2,1 milioane de euro).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici