Manchester City se confruntă cu riscul expulzării din Premier League

  • Echipa engleză de fotbal Manchester City ar putea fi „expulzată" din Premier League.
  • Comisia care a dedus punctele lui Nottingham Forest confirmă o potenţială pedeapsă pentru încălcări majore ale regulamentului de fair play financiar.
  • Campioana Angliei se confruntă cu 115 acuzaţii.
10844 afișări
Imaginea articolului Manchester City se confruntă cu riscul expulzării din Premier League

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Campionii din Premier League, Manchester City şi rivalii de la Chelsea, au fost avertizaţi că ar putea fi daţi afară din prima ligă engleză dacă vor fi găsiţi vinovaţi de încălcarea regulilor Financial Fair Play.

City se confruntă cu 115 acuzaţii, iar cazul lor va fi audiat în toamnă. Chelsea ar putea, să se confrunte cu probleme similare din cauza cheltuielilor exagerate, dacă nu vor face vânzări importante în această vară.

Comisia care i-a retras în această săptămână patru puncte lui Nottingham Forest pentru încălcarea regulilor privind profitul şi sustenabilitatea a precizat în cele 52 de motive scrise tipul de sancţiuni aplicabile pentru probleme mai grave, după cum a relatat The Sun.

Robert Glancy KC, specialistul în drept sportiv Mark Hovell şi expertul în contabilitate Steve Holt au scris că pedepsele disponibile „variază de la un avertisment până la expulzarea din Premier League".

Cei trei au mai afirmat: „În cazul în care o încălcare a regulilor este minoră, atunci va fi de competenţa altor comisii să determine dacă orice deducere de puncte este necesară, adecvată sau proporţională.

„Dar dacă încălcarea este descrisă în mod corespunzător ca fiind "majoră", atunci se poate întâmpla ca o sancţiune foarte severă, cum ar fi expulzarea, să fie mai potrivită."

Vestea deducerilor pentru Everton şi Forest i-a determinat deja pe unii comentatori să sugereze că City ar putea fi lovită dur dacă va fi găsită vinovată.

Fostul fundaş al lui Liverpool şi comentator de televiziune Jamie Carragher a afirmat că City ar putea „sfârşi în National League North", în timp ce boxerul şi fanul lui Everton, Tony Bellew, a calificat situaţia actuală drept „o ruşine" şi a indicat că Cityzens va fi retrogradată în Conference.

Managerul lui City, Pep Guardiola, a insistat că clubul său este nevinovat de acuzaţii şi a promis că va rămâne în funcţie chiar dacă clubul va fi sancţionat şi retrogradat în League One.

S-a sugerat că City ar putea fi, de asemenea, deposedată de trofee dacă va fi găsită vinovată, dar este posibil ca formaţia din Manchester să mai câştige şi alte trofee înainte de audierea cazului lor, deoarece rămâne în cursa pentru Premier League, FA Cup şi Liga Campionilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici