Manchester City şi Leipzig, primele echipe calificate în 16-imile de finală ale Ligii Campionilor

Manchester City, deţinătoarea Ligii Campionilor UEFA, şi Leipzig şi-au asigurat marţi calificarea în 16-imile de finală, însă Barcelona trebuie să mai aştepte pentru a-şi garanta calificarea în urma unei înfrângeri surprinzătoare în faţa lui Şahtar Doneţk.

255 afișări
Imaginea articolului Manchester City şi Leipzig, primele echipe calificate în 16-imile de finală ale Ligii Campionilor

Manchester City şi Leipzig, primele echipe calificate în 16-imile de finală ale Ligii Campionilor

Marţi seara s-au reluat meciurile din faza grupelor Ligii Campionilor, cu o primă tranţă de 8 confruntări din etapa a 4-a.

Grupa E

Lazio – Feyenoord 1-0 (1-0)

Golul cu numărul 200 al lui Ciro Immobile pentru Lazio, la a 310-a evoluţie pentru club, a departajat cele două echipe la Roma. În prima repriză au existat puţine ocazii clare pentru ambele echipe, dar Immobile l-a driblat pe Justin Bijlow chiar înainte de pauză şi a înscris în poarta goală pentru a-şi aduce echipa în avantaj.

Lazio a dominat perioade lungi din repriza a doua, iar cele mai bune ocazii ale lui Feyenoord au căzut în sarcina lui Santiago Giménez. Totuşi, a fost seara lui Immobile, care a părăsit terenul ovaţionat în picioare de fani.

Atlético de Madrid – Celtic 6-0 (2-0)

Atlético a obţinut cu uşurinţă o victorie categorică împotriva lui Celtic, cu o dublă a lui Álvaro Morata, care îl aduce pe acesta în postura de cel mai bun marcator al competiţiei. Deschiderea scorului de către Antoine Griezmann după şase minute a dat tonul şi, după ce cartonaşul galben al lui Daizen Maeda a fost transformat în roşu, Morata a făcut 2-0 chiar înainte de pauză.

Griezmann, cu un şut din foarfecă, a reuşit o dublă, Lino a mărit avantajul la 5-0, iar Saúl Ñíguez, după un şut centrare al lui Morata, a reluat din apropiere, pe final.

Aceasta a fost cea mai categorică victorie a lui Atlético în competiţiile de club UEFA de la primul său meci din istorie, un 8-0 cu Drumcondra, în prima manşă a turului preliminar al Cupei Europene, în septembrie 1958.

Grupa F

Dortmund – Newcastle 2-0 (1-0)

Echipa germană a dublat victoria cu 1-0, din meciul tur, din Anglia, cu un triumf confortabil pe teren propriu. Golurile din fiecare repriză ale lui Niclas Füllkrug şi Julian Brandt au făcut diferenţa, Doar într-o scurtă perioadă, după pauză, vizitatorii au ameninţat să revină în joc, când Joelinton a reluat cu capul, ratând o ocazie imporantă.

Acesr rezultat face ca Dortmund să nu fi primit gol în niciunul dintre ultimele patru meciuri pe teren propriu din Liga Campionilor.

Milan – PSG 2-1 (1-1)

Milan a reuşit o revenire impresionantă pentru a-şi asigura prima victorie în Grupa F. Rossonerii au fost conduşi după ce fostul apărător al lui Inter, Milan Škriniar, a descis scorul. Gazdele au ripostat în stil prin şutul din foarfecă de la mică distanţă a lui Rafael Leão, după ce fostul portar al Milanului, Gianluigi Donnarumma, a respins un şut al lui Olivier Giroud.

Atacantul francez a marcat însă la scurt timp după pauză, reluând cu capul centrarea lui Theo Hernández din faţa lui Donnarumma. Rezerva Kang-in Lee a nimerit la rândul său bara, la finalul meciului.

În vârstă de 37 de ani şi 38 de zile, Giroud a devenit cel mai vârstnic marcator francez din istoria Ligii Campionilor, depăşindu-l pe Laurent Blanc (36 de ani şi 338 de zile).

Grupa G

Steaua Roşie – RB Leipzig

Golurile lui Xavi Simons şi Loïs Openda au fost suficiente pentru ca Leipzig să obţină o victorie care îi duce în optimi. Simons a deschis scorul atunci când a pătruns pe partea stângă şi a trimis un şut cu efect pe lângă Omer Glazer.

Leipzig a irosit mai multe ocazii înainte de pauză, dar apoi a fost nevoită să suporte o perioadă de presiune din partea gazdelor. Openda părea să fi pus meciul la adăpost cu al doilea gol al lui Leipzig, dar autogolul lui Benjamin Henrichs le-a dat speranţe belgrădenilor. A fost însă prea puţin, prea târziu.

Man City - Young Boys 3-0 (2-0)

Erling Haaland a marcat de două ori, iar City s-a calificat fără probleme în faza eliminatorie, cu două meciuri înainte de final. Prolificul atacant a deschis scorul din penalty, înainte ca Phil Foden să înscrie un al doilea gol din unghi închis.

Haaland a marcat apoi din afara suprafeţei de pedeapsă pentru a menţine recordul de invincibilitate al lui City şi pentru a asigura calificarea din Grupa G. Sandro Lauper a fost eliminat de la vizitatori pentru cumul de cartonaşe.

City are acum 17 meciuri fără înfrângere în competiţie.


Miercuri se joacă celelalte 8 meciuri:

Napoli vs Union Berlin
Real Sociedad vs Benfica
Bayern vs Galatasaray
Copenhagen vs Man United
Arsenal vs Sevilla
PSV vs Lens
Real Madrid vs Braga
Salzburg vs Inter

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici