Manchester United - Chelsea Londra, a treia finală de LC între două echipe din aceeaşi ţară

Finala sezonului 2007/2008 din Liga Campionilor dintre echipele Manchester United şi Chelsea Londra se dispută între două formaţii din aceeaşi ţară, Anglia, fiind a treia oară când ultimul act al competiţiei se joacă între două formaţii din acelaşi campionat.

25 afișări
Imaginea articolului Manchester United - Chelsea Londra, a treia finală de LC între două echipe din aceeaşi ţară

Manchester United - Chelsea Londra, a treia finală de LC între două echipe din aceeaşi ţară

Cele două finaliste se întâlnesc pentru prima dată în această fază a competiţiei şi pentru prima dată două formaţii din Anglia dispută ultimul act al întrecerii. De două ori s-a mai întâmplat ca finala să fie disputată de două formaţii din aceeaşi ţară: 1999/2000 Real Madrid - Valencia, scor 3-0, şi în ediţia 2002-2003 AC Milan - Juventus Torino, scor 0-0, 3-2 după loviturile de departajare.

În campionatul Angliei, disputa pentru supremaţie în acest sezon s-a dat tot între cele două echipe, Manchester United terminând pe primul loc cu două puncte avans în faţa formaţiei Chelsea.

Manchester United a mai câştigat Liga Campionilor în 1968 (scor 4-1 cu Benfica Lisabona) şi în 1999 (scor 2-1 cu Bayern Munchen).

Chelsea Londra se află în faţa primei finale de Liga Campionilor din istoria sa.

Ambele echipe au mai câştigat Cupa Cupelor, Manchester în 1970, iar Chelsea în 1971 (chiar la 21 mai) şi 1998.

Finalele competiţiei s-au disputat în 14 ţări din 22 de oraşe. Rusia găzduieşte pentru prima dată o finală a Ligii Campionilor pe stadionul Lujniki din Moscova.

Finala Ligii Campionilor va avea loc, miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul Lujniki din Moscova şi va fi transmisă în direct de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici