Manea: Acum suntem hotărâţi să-i folosim pe Varga şi Bălan

Antrenorul formaţiei Rapid, Nicolae Manea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este decis să-i folosească pe jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, chiar dacă rapidiştii riscă să piardă puncte.

15 afișări
Imaginea articolului Manea: Acum suntem hotărâţi să-i folosim pe Varga şi Bălan

Manea: Acum suntem hotărâţi să-i folosim pe Varga şi Bălan (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Acum suntem hotărâţi să-i folosim pe Varga şi Bălan. Să vedem câte puncte pierdem în continuare. Măcar să le pierdem pe toate. Ni le ia şi ne ducem direct în Divizia B. Conducerea decide dacă o să-i introduc sau nu, dacă spun să-i folosesc, îi folosesc, dacă nu, nu. Meciul cu Unirea Alba Iulia va fi foarte dificil, iar marea mea problemă este moralul jucătorilor, foarte scăzut după această veste că am putea pierde cu 0-3 un meci câştigat pe teren. O decizie care ne afectează foarte mult", a declarat Manea.

Tehnicianul afirmă că este de acord cu rejucarea meciului având în vedere că poate pierde cu 0-3 la masa verde.

"Sunt îngrijorat şi pentru că întâlnim o echipă (n.r. - Unirea Alba Iulia) care îşi joacă ultimele şanse cu noi. Sper ca băieţii să fie uniţi şi să nu se lase înfrânţi de obstacolele care ni se pun în cale. Cum să mă uit eu acum în ochii jucătorilor şi să le spun că e o greşeală când ei au muncit şi au câştigat pe teren? Nu e nicio greşeală, ei au câştigat pe merit şi normal trebuie să rămână rezultatul. Dar decât să pierd cu 3-0 mai bine rejoc meciul cu Timişoara. Nu e nicio problemă. Jucăm două din trei sau trei din cinci ca la tenis", a menţionat antrenorul rapidist.

Cazul "Varga - Bălan" nu ar trebui să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, susţine Manea.

"Ce dreptate să se facă dacă noi am câştigat? Să ne dea jocul pierdut cu 3-0, asta e dreptate? Ce să căutăm noi la Lausanne? Ne facem de râs. Noi imediat mergem la Lausanne. Ăia de la Lausanne numai de noi au timp... ce să spun, abia ne aşteaptă Lausanne-ul pe noi", a adăugat el.

Nicolae Manea speră ca Dacian Varga şi Tiberiu Bălan să nu fie obligaţi să joace până la vară în Liga a IV-a.

"Varga şi Bălan fac parte din echipa noastră şi normal că nici lor nu le convine. Sunt dezamăgiţi. Dacă lucrurile stau cum se aude şi ei nu mai pot juca decât la Liga a IV-a, nu ştiu... să ai doi jucători de valoarea lor şi să joace la Liga a IV-a mi se pare un regulament pe care îl inventăm noi acum. Dar eu sper să nu se ajungă acolo. Sunt doi jucători valoroşi care şi-au făcut treaba oriunde au fost", a explicat Manea.

Antrenorul crede că există un curent împotriva clubului Rapid.

"Nu ştiu dacă echipele mari se tem de noi, dar ce se întâmplă acum ne dă de gândit că exista ceva împotriva Rapidului. Rapid a pierdut pentru o brichetă după ce pe teren conducea cu 1-0, acum am câştigat cu 1-0 şi iar suntem în pericol să pierdem cu 3-0... se adună prea multe. La alte echipe nu s-a întâmplat aşa, la alte echipe se poate, se găsesc regulamente şi fel de fel de amendamente ca să nu se ajungă în situaţia în care suntem noi acum. Şi atunci normal că ne gândim că ceva nu e în regulă", a mai spus tehnicianul.

În ceea ce îl priveşte pe Cristian Săpunaru, jucător care nu poate fi folosit din cauza unei suspendări primite în Portugalia, Manea a declarat: "Din ultimele informaţii pe care le avem, clubul FC Porto a făcut către federaţia portugheză o adresă prin care se va rejudeca acest caz. În cazul în care va primi o pedeapsă mai mică, de exemplu jumătate din şase luni, atunci poate să joace. Dacă nu, asta e situaţia, el trebuie să renunţe şi să se întoarcă la Porto".

Comisia de Disciplină a LPF a amânat, miercuri, luarea unei decizii în cazul contestaţiei depuse de FC Timişoara privind legitimarea jucătorilor Tiberiu Bălan şi Dacian Varga de către FC Rapid, după împrumutul lor de la Sportul Studenţesc.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a prezentat, marţi, actele oficiale de la LPF în care se arată că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc pentru Rapid în partida cu echipa bănăţeană, existând riscul ca rapidiştii să piardă la masa verde întâlnirea de vineri.

La sfârşitul săptămânii trecute, directorul general al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a anunţat că gruparea timişoreană se va adresa Tribunalului pentru Arbitraj al Sportului de la Lausanne, în cazul legitimării jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la Rapid Bucureşti.

Echipa Rapid Bucureşti a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, în primul meci al etapei a XX-a a Ligii I. La Rapid au jucat Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, jucători ce au fost împrumutaţi până la finalul sezonului de la Sportul Studenţesc, transferul acestora fiind anunţat în cursul zilei de marţi, 2 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici