Manşa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League. Benzema în pragul unui record

Karim Benzema şi Toni Kroos sunt amândoi în căutarea unor recorduri istorice.

244 afișări
Imaginea articolului Manşa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League. Benzema în pragul unui record

Manşa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League. Benzema în pragul unui record

Manşa secundă a sferturilor de finală

Marţi, 18 aprilie
Chelsea vs Real Madrid (0-2)
Napoli vs AC Milan (0-1)

Miercuri 19 aprilie
Bayern vs Man City (0-3)
Inter - Benfica (2-0)

Meciuri importante pentru doi madrileni

Longevitatea în cele mai exigente competiţii din fotbalul de club nu este o performanţă deloc neglijabilă - este unul dintre motivele pentru care Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi sunt catalogaţi ca fiind marile glorii ale jocului. Alţi doi jucători sunt pe cale să atingă repere demne de luat în seamă atunci când Real Madrid va vizita Stamford Bridge, marţi.

Benzema va deveni doar al cincilea jucător care va ajunge la 150 de apariţii în Liga Campionilor dacă va juca. Doar Ronaldo, Iker Casillas, Messi şi Xavi Hernández sunt în acest club. Toni Kroos ar putea juca în cel de-al 150-lea meci al său în competiţiile de club UEFA, alăturându-se unui grup select de 15 nume de pe această listă.

Va fi Maignan din nou omul principal al lui Milan?

Luciano Spalletti s-a străduit să găsească un motiv pentru a scuza prestaţia echipei sale Napoli după înfrângerea cu 1-0 la Milano, absenţa atacantului Victor Osimhen şi o serie de intervenţii cruciale ale portarului Mike Maignan fiind consideraţi factori care au contribuit la înfrângerea liderului din Serie A. "Am avut o atitudine corectă în general", a insistat Spalletti. "Uneori lucrurile merg bine, alteori nu".

După ce şi-a învins gazdele cu 4-0 pe Stadio Diego Armando Maradona încă din 2 aprilie, Milan are motive suplimentare de optimism. "Avem în continuare 50% de a ne califica", a declarat antrenorul Stefano Pioli, subestimând faptul că echipa sa a câştigat 38 din cele 44 de meciuri din competiţiile UEFA în care a câştigat prima manşă pe teren propriu. În cazul în care Maignan va reuşi din nou să păstreze plasa porţii sale neatinsă, statistica va arăta 39 din 45.

City are toate cărţile în mână pentru triplă victorie

Manchester City a fost aproape irezistibilă în prima manşă, spulberând-o pe Bayern cu o prestaţie care îi va face pe restul adversarilor din competiţiei să îşi aştepte cu emoţii tragerea la sorţi. Echipa lui Josep Guardiola este încă matematic în cărţi pentru o triplă istorică.

Totuşi, Bayern nu este o echipă de categorie inferioară în Europa, şi se poate alătura grupului de elită al cluburilor - Barcelona, Liverpool, Roma şi Deportivo La Coruña - care au remontat dezavantaje de trei sau patru goluri în prima manşă.

Benfica caută un miracol la Inter

"Depresie" a fost titlul cotidianului portughez de sport Record după înfrângerea cu 2-0 suferită de Benfica pe teren propriu în prima manşă a meciului cu Inter, în timp ce A Bola a marcat prima înfrângere a Vulturilor în 13 meciuri din Liga Campionilor cu un epitet similar dintr-un singur cuvânt: "Deziluzie". Aceasta a fost doar a treia înfrângere în orice competiţie de la sosirea lui Roger Schmidt în vară şi a venit după o înfrângere pe teren propriu cu 2-1 în faţa lui Porto într-un Clássico din Liga portugheză.

Cu toate acestea, presa locală încearcă să fie optimistă, chiar dacă situaţia nu arată bine pe hârtie. Benfica a câştigat opt din ultimele nouă meciuri disputate în deplasare în toate competiţiile, marcând două sau mai multe goluri în şapte dintre aceste meciuri.

"Trebuie să credem că putem să întoarcem situaţia în Italia şi să marcăm trei goluri acolo", a declarat mijlocaşul Fredrik Aursnes. Apărătorul António Silva s-a exprimat mai succint: "Să fim Benfica. Credinţa poate muta munţii din loc.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici