Manşa tur a fazei eliminatorii a play-off-ului Europa League: Milan şi Benfica încep cu victorii

  • Ruben Loftus-Cheek a marcat de două ori pentru Milan, în timp ce Ángel Di María a înscris două goluri pentru Benfica.
  • Pierre-Emerick Aubameyang şi-a câştigat un loc în istoria UEFA Europa League.
  • Trei goluri importante au fost marcate în minutele de prelungiri.
261 afișări
Imaginea articolului Manşa tur a fazei eliminatorii a play-off-ului Europa League: Milan şi Benfica încep cu victorii

Feyenoord – Roma 1-1 (1-0)

După ce Igor Paixão a adus Feyenoord în avantaj înainte de pauză, Romelu Lukaku a reluat în plasă centrarea lui Leonardo Spinazzola din minutul 67 şi a adus un egal pentru Roma la Rotterdam.

Un şut al lui Leandro Paredes, pentru oaspeţi, a lovit bara transversală, lovitura liberă executată de Luka Ivanušec, de la gazde, nimerind la rândul ei bara. Echipa olandeză a fost aproape de a câştiga meciul în minutele suplimentare de joc, când a ratat o mare ocazie.

Lukaku a marcat în 17 din ultimele sale 18 apariţii în Europa League, ajungând la 21 în total în cupele europene.

Galatasaray - Sparta Praha 3-2 (1-0)

Golul lui Mauro Icardi din timpul suplimentar de joc a consfinţit o victorie dramatică. Deschiderea scorului de către Kerem Demirbay a fost anulată de un şut superb al lui Angelo Preciado la începutul reprizei secunde, dar autogolul lui Ladislav Krejčí a readus gazdele în avantaj.

Victor Nelsson, de la Cimbom, a fost eliminat pentru un fault cu puţin timp înainte ca Jan Kuchta să egaleze din nou pentru Sparta cu o lovitură de cap. Cu zece minute înainte de final, Matěj Ryneš a fost eliminat pentru un al doilea cartonaş galben, iar Icardi, a adus victoria pe final, cu un şut printre doi apărători, la colţul scurt.

Shakhtar Donetsk – Marseille 2-2 (0-0)

Eguinaldo a smuls un egal dramatic în ultima clipă, în urma căruia s-au împărţit punctele la Hamburg. Iliman Ndiaye părea să le fi dat oaspeţilor avantajul după ce Mykola Matviyenko a anulat golul de referinţă al lui Pierre-Emerick Aubameyang pentru Marseille. Cu toate acestea, Eguinaldo a egalat cu o lovitură de cap în minutul 93 şi a făcut ca meciul retur să înceapă în echilibru perfect.

Aubameyang este acum cel mai bun marcator al Europa League, după ce a egalat totalul de 30 de goluri al lui Radamel Falcao în competiţie.

Young Boys - Sporting CP 1-3 (1-2)

Liderul campionatului portughez a început în forţă, dar a fost ţinut în frâu până când Aurele Amenda a transformat centrarea lui Marcus Edwards în propria poartă în minutul 31. Când Viktor Gyökeres, a transformat un penalty zece minute mai târziu, meciul părea să se fi terminat pentru elveţieni, dar Filip Ugrinic a redus din diferenţă înainte de pauză. Gonçalo Inácio a readus Sporting în avantaj de două goluri, cu o lovitură de cap, după pauză.

Sporting a pierdut doar două din ultimele 11 meciuri europene jucate în deplasare, cu patru victorii şi cinci remize.

Benfica – Toulouse 2-1 (0-0)

Ángel Di María a transformat două penalty-uri pentru a le oferi Vulturilor un avantaj obţinut cu greu la Lisabona. După ce Rafa Silva a nimerit bara în prima repriză, Di María a marcat prima dată din penalty în minutul 68. Mikkel Desler a egalat pentru oaspeţi cu un şut din voleu, cu 15 minute înainte de final, dar Di María şi-a păstrat calmul şi a obţinut victoria tot de la punctul cu var, în minutele adiţionale. Christian Mawissa a fost eliminat pentru comiterea faultului în careu.

Benfica este neînvinsă pe propriul stadion în Europa League, cu 21 de victorii şi cinci remize.

AC Milan – Rennes 3-0 (1-0)

Două lovituri de cap ale lui Ruben Loftus-Cheek şi un gol lucrat de Theo Hernández şi finalizat de golgeterul Rafael Leão au adus o victorie confortabilă pe teren propriu a lui Milan. Rennes a ameninţat pe alocuri, dar Milan a dominat posesia şi a oferit momentele de calitate pe care oaspeţii nu le-au putut oferi, în ciuda unor eforturi ofensive pe final de meci.

Loftus-Cheek este primul jucător care marchează de două ori într-un meci european pentru Milan de la dubla lui Kaká împotriva lui Manchester United în semifinala Ligii Campionilor din sezonul 2006/07.

Lens – Freiburg 0-0 (0-0)

Gazdele au dominat posesia, dar nu au reuşit să transpună acest lucru în goluri în poarta oaspeţilor. Nemţii au fost cel mai aproape de a marca, atunci când şutul lui Roland Sallai a lovit bara transversală. Massadio Haïdara a marcat totuşi pentru franvezi, dar reuşita sa a fost anulată pentru o infracţiune în faza anterioară.

Lens nu a reuşit să înscrie pentru prima dată în 37 de meciuri pe teren propriu în competiţiile UEFA, de la înfrângerea cu 1-0 împotriva lui Lazio în primul tur al Cupei UEFA în septembrie 1996.

Braga – Qarabağ 2-4 (1-1)

Abdellah Zoubir a marcat de două ori, iar Qarabağ a obţinut un avantaj categoric de 4-2 în Portugalia. Vizitatorii au preluat controlul după ce Simon Banza a anulat penalty-ul transformat de Marko Janković din prima repriză. Zoubir a marcat apoi de două ori penru oaspeţi, în partea secundă, şi l-a servit pe Juninho pentru cel de-al treilea gol al lui Qarabağ, înainte ca João Moutinho să închidă tabela din penalty.

Manşa secundă are loc pe 22 februarie. Învingătoarele câştigă un loc la tragerea la sorţi a optimilor de finală, pe 23 februarie.

Echipele cap de serie sunt Atalanta (ITA), Brighton (ENG), Leverkusen (GER), Liverpool (ENG), Rangers (SCO), Slavia Praha (CZE), Villarreal (ESP) şi West Ham (ENG).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici