Manuel Neuer, portarul lui Bayern Munchen şi al naţionalei Germaniei, desemnat portarul anului pentru al patrulea an consecutiv

Manuel Neuer (30 de ani), portarul lui Bayern Munchen şi al naţionalei Germaniei, a fost desemnat cel mai bun portar al anului pentru a patra oară consecutiv, informează site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

768 afișări
Imaginea articolului Manuel Neuer, portarul lui Bayern Munchen şi al naţionalei Germaniei, desemnat portarul anului pentru al patrulea an consecutiv

Manuel Neuer, portarul lui Bayern Munchen şi al naţionalei Germaniei, desemnat portarul anului pentru al patrulea an consecutiv (Imagine: Facebook)

Câştigătorul a fost desemnat în urma unui sondaj la care au participat experţi din 56 de ţări. Neuer a obţinut 156 de puncte, fiind urmat de Gianluigi Buffon, de la Juventus Torino, care a strâns 91 de puncte. Podiumul a fost completat de Rui Patricio, campion european cu naţionala Portugaliei, cu 50 de puncte.

În urma acestei distincţii, Manuel Neuer a devenit al doilea portar cu patru titluri de acest gen în palmares, după Gianluigi Buffon, care a fost declarat cel mai bun portar al anului în 2003, 2004, 2006, 2007. Goalkeeper-ul naţionalei Germaniei este depăşit doar de Iker Casillas, care deţine cinci titluri. Fostul portar de la Real Madrid a primit această distincţie timp de cinci ani consecutivi, în perioada 2008-2012.

Clasamentul celor mai buni portari din 2016:

1. Manuel Neuer (Germania/FC Bayern Munchen) 156 de puncte

2. Gianluigi Buffon (Italia/Juventus Torino FC) 91

3. Rui Patricio (Portugalia/Sporting Lisabona) 50

4. Claudio Bravo (Chile/FC Barcelona/Manchester City FC) 45

5. David De Gea (Spania/Manchester United FC) 37

6. Jan Oblak (Slovenia/Atletico Madrid) 31

7. Hugo Lloris (Franţa/Tottenham Hotspur FC) 29

8. Keylor Navas (Costa Rica/Real Madrid CF) 18

9. Thibaut Courtois (Belgia/Chelsea FC) 13

10. Denis Onyango (Uganda/Mamelodi Sundowns) 5

11. Petr Cech (Cehia/Arsenal London FC) 4

12. Samir Handanovici (Slovenia/FC Inter Milano) 2

13. Marc Andre Ter Stegen (Germania/FC Barcelona) 1

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici