Manuel Neuer va fi amendat cu 1,6 milioane de euro după ce şi-a criticat public clubul

Bayern Munchen îi va aplica o amendă uriaşă de 1,6 milioane euro portarului şi căpitanului Manuel Neuer, în urma interviului controversat pe care l-a acordat în legătură cu demiterea fostului antrenor cu portarii Toni Tapalovic, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Bild.

1230 afișări
Imaginea articolului Manuel Neuer va fi amendat cu 1,6 milioane de euro după ce şi-a criticat public clubul

Manuel Neuer va fi amendat cu 1,6 milioane de euro după ce şi-a criticat public clubul

Neuer a declarat că că a fost profund dezamăgit la aflarea veştii că antrenorul, alături de care a lucrat îndeaproape timp de peste un deceniu, părăseşte Allianz Arena. Tapalovic a fost demis pentru că ar fi divulgat informaţii din vestiarul de pe Allianz Arena.

Tapalovic lucra la Bayern din 2011 şi a contribuit la transformarea lui Neuer într-unul dintre cei mai buni portari ai fotbalului modern. Însă antrenorul în vârstă de 42 de ani a fost concediat în mod dramatic luna trecută, după ce managerul Julian Nagelsmann s-a plâns de comportamentul său.

Neuer şi Tapalovic au fost anterior colegi de echipă la clubul Schalke din Bundesliga, iar legătura dezvoltată între cei doi a fost atât de strânsă încât căpitanul lui Bayern l-a ales chiar pe acesta să fie cavaler de onoare la nunta sa cu Nina Weiss, în 2017.

Neuer, acum în vârstă de 36 de ani, nu a mai jucat de la Cupa Mondială, după ce şi-a rupt piciorul într-o vacanţă la schi. Portarul german a criticat decizia de a-l concedia pe Tapalovic într-un interviu controversat.

"Această lovitură m-a lovit extrem de tare", a recunoscut Neuer, referitor la demiterea lui Tapalovic. "Mi s-a spus de către oficialii clubului. A venit de nicăieri. Şi pentru Toni. Nu am înţeles asta deloc. Chiar m-a doborât".

Neuer a continuat, când a vorbit despre relaţia sa cu antrenorul cu portarii: "Toni a fost întotdeauna un jucător de echipă cu noi, toată lumea a văzut aşa.

"Nu a lucrat pentru mine timp de 11 ani şi jumătate, ci pentru întregul grup de portari, pentru staff-ul tehnic şi pentru club. Am fost întotdeauna capabili să separăm munca de viaţa privată. Înţeleg că ar putea părea că nu sunt obiectiv sau că nu sunt credibil, dar eu chiar pot face diferenţa.

"Pentru mine, a fost o lovitură - când eram deja la pământ (după ce şi-a rupt piciorul). Am simţit că mi se smulge inima. A fost cel mai brutal lucru pe care l-am trăit în cariera mea. Şi am experimentat multe".

Un articol din Bild a prezentat modul în care Neuer este acum pasibil de o amendă de 1,6 milioane euro, care este proporţională cu salariul său de la club şi se încadrează în categoria infracţiunilor "intenţionate" şi "din neglijenţă".

Directorul executiv al Bayern şi fostul portar Oliver Kahn a declarat pentru agenţia germană de presă DPA : "Ceea ce a spus Manuel în unele părţi ale acestor două interviuri în legătură cu eliberarea lui Toni Tapalovic nu îi face dreptate nici lui ca şi căpitan, nici valorilor FC Bayern. În plus, declaraţiile sale sunt inoportune pentru că ne aşteaptă meciuri foarte importante".

Antrenorul Nagelsmann a fost de acord, declarând: "Eu nu aş fi acordat interviul. Ne aşteaptă săptămâni importante. Nu ajută la calmarea lucrurilor. Oliver Kahn a făcut o declaraţie foarte, foarte bună. Cu ceva timp în urmă am avut o discuţie bună cu Manuel, în privat, în care am discutat multe lucruri".

Preşedintele clubului, Herbert Hainer, a declarat într-un interviu pentru Marca : "Pentru club este de neînţeles şi dezamăgitor că Manuel Neuer nu a căutat o comunicare directă cu noi, ci s-a adresat presei. Sunt mai mult dezamăgit decât supărat, pentru că am crezut că Manuel, care este un mare jucător şi care este aici de mult timp, va discuta mai întâi cu noi aceste probleme."

Lothar Matthaus, simbolul lui Bayern, a scris în rubrica sa pentru Sky Sports Germania : "Manuel Neuer nu mai este acceptabil ca şi căpitan al lui Bayern!"

Neuer, de 10 ori câştigător al Bundesligii, are un contract cu Bayern care expiră în mai puţin de 18 luni. Bayern a semnat în ianuarie cu portarul Yann Sommer, după ce a plătit Borussiei Monchengladbach o sumă în valoare de aproape 10 milioane de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici