Maradona a depus plângere, după ce imaginea sa a fost folosită într-un afiş cu mesaj politic

Tehnicianul argentinian Diego Maradona a depus plângere, joi, după ce imaginea sa a fost folosită fără ca el să îşi dea permisiunea într-un afiş cu mesaj politic, în provincia San JUan din vestul Argentinei.

20 afișări
Imaginea articolului Maradona a depus plângere, după ce imaginea sa a fost folosită într-un afiş cu mesaj politic

Maradona a depus plângere, după ce imaginea sa a fost folosită într-un afiş cu mesaj politic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi merge până la capăt. Nu accept ca imaginea mea să fie asociată cu ceva despre care nu am auzit vorbindu-se niciodată", a declarat fostul selecţioner al Argentinei.

Pe afişele - anonime - poate fi văzut Maradona cu braţele deschise şi cu două cercuri pe mâini, pe care se află cuvântul "nu". "Nu trebuie murdărită mingea, nici Constituţia. Pentru democraţie şi libertate, votează pentru tine, votează NU", se mai menţionează pe afişe.

Guvernatorul din San Juan, Jose Luis Gioja, apropiat al preşedintelui Argentinei, Cristina Kirchner, vrea o revizuire a constituţiei regionale pentru a putea obţine un al treilea mandat. Un referendum în acest sens va avea loc în data de 8 mai.

Avocata lui Maradona, Andrea Alicante, a cerut ca afişele să fie retrase de pe străzi şi ca tehnicianul să primească daune. "Imaginea lui Maradona are un preţ", a explicat ea.

Un caz similar l-a avut protagonist pe internaţionalul argenitinian Lionel Messi. Deputatul de dreapta Alfredo Olmedo a folosit fotografia fotbalistului pe afişele de campanie pentru funcţia de guvernator în Salta, la începutul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici