Maradona a revenit în Italia pentru a lămuri problemele avute cu fiscul

Fosta vedetă a echipei SSC Napoli Diego Maradona a revenit, luni, în Italia, pentru a lămuri problemele pe care le are cu fiscul italian.

214 afișări
Imaginea articolului Maradona a revenit în Italia pentru a lămuri problemele avute cu fiscul

Diego Maradona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maradona a sosit pe aeroportul din Roma, la ora 14.11, cu o cursă de la Dubai, informează Gazzetta dello Sport.

"A venit aşa cum a promis, deoarece iubeşte Italia şi vrea să lămurească opinia publică că nu a comis nicio evaziune fiscală", a declarat la aeroport avocatul lui Maradona, Angelo Pisani.

Diego Maradona a fost condamnat în 2005 de Curtea de Casaţie la plata de 37,2 milioane de euro, din care 23,5 milioane de euro penalizări, pentru că nu şi-a plătit la timp impozitul pe venit. Însă justiţia italiană a decis ulterior să reia procesul din cauza unei erori de procedură.

"Nu sunt un om care să comită o fraudă. Eu jucam fotbal şi se semna în locul meu. Nu îmi este teamă să revin în Italia, fiscul va trebui să dovedească acuzaţiile. Eu nu am semnat nimic niciodată. Adevăraţii vinovaţi sunt liberi şi pot să meargă liniştiţi la Napoli, în timp ce eu nu pot. Nu este corect", a declarat Maradona la începutul acestei luni.

Campion mondial în 1986 cu Argentina, Maradona a marcat 115 goluri în 259 de meciuri disputate pentru Napoli, în perioada 1984-1991, unde a fost mereu adulat. Alături de el, Napoli a câştigat singurele două titluri de campioană a Italiei, în 1987 şi 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici