Maradona încă mai caută "echipa de gală"

Selecţionerul Argentinei, Diego Maradona, fidel obiceiului său, şi-a făcut show-ul sâmbătă, cu o zi înainte de meciul cu Mexic din optimile CM, cu câteva atacuri la adresa jurnaliştilor şi dând asigurări că încă mai caută "echipa de gală", în ciuda parcursului excelent din grupe.

16 afișări
Imaginea articolului Maradona încă mai caută "echipa de gală"

Maradona încă mai caută "echipa de gală" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mexicul a suferit pentru a ajunge în optimi, dintr-o grupă mai uşoară ca a noastră, nu a făcut vreo mare impresie, dar vom respecta această echipă, deoarece are jucători de calitate, precum Marquez, Guadardo şi Giovani care pot să facă probleme. Este greu de ştiut ce echipă va juca, aud lucruri diferite, de exemplu că Marquez sau Franco nu vor juca. Însă cred că Marquez va juca mi-ar plăcea ca Franco să nu joace deoarece este un jucător foarte bun la duelurile aeriene. Mexicul trebuie de asemenea să ne respecte, pentru că Argentina reprezintă istoria fotbalului mondial", a afirmat Maradona.

Diego Maradona a menţionat că echipa sa este în mare formă, dar încă mai caută formula de "gală, echipa de lux", deoarece "asta merită Argentina".

"Mereu sunt lucruri de rezolvat. Nu este uşor pentru jucători să fie prezentaţi precum cei mai proşti, cea mai slabă echipă din istorie, iar apoi, după trei meciuri, drept favoriţi. Sunt tot aceeaşi jucători. Le-am spus: «Nu trebuie să ascultăm ce spun oamenii. Favoriţii sunt alţii». Noi trebuie să continuăm să muncim", a subliniat Maradona.

Întrebat dacă această demonstraţie a Argentinei în faza grupelor este o revanşă pentru el după toate criticile, Maradona a răspuns:

"Sunt adult, voi avea 50 de ani. Nu sunt ranchiunos. Însă mă înnebuneşte când jurnaliştii sunt lipsiţi de respect faţă de jucători, când uită să se scuze. Mulţi jucători sunt consideraţi nişte zei, alţii sunt pur şi simplu «asasinaţi» de jurnalişti. Mi-ar plăcea ca jurnaliştii să aibă curajul să-şi ceară scuze. Am un avantaj asupra multor oameni: ştiu ce înseamnă să dispuţi Cupa Mondială, am fost acolo în 1978, 1982, 1986 şi în 1990 când toată lumea spunea că sunt mort. Încerc să aduc experienţa mea jucătorilor, să le ofer tot ce am în suflet", a declarat Maradona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici