Maradona se află în China. A dat în judecată două companii şi îşi caută echipă

Fostul fotbalist Diego Maradona s-a prezentat, vineri, la un tribunal chinez pentru a-şi apăra interesele într-un proces în care acuză două companii locale de folosirea neautorizată a imaginii sale.

145 afișări
Imaginea articolului Maradona se află în China. A dat în judecată două companii şi îşi caută echipă

Maradona se află în China pentru a-şi susţine interesele într-un proces

Maradona acuză Shanghai No. 9 City Information Technology şi portalul Sina.com că au creat şi au lansat online un joc electronic, în care sunt folosite clar numele şi imaginea sa.

Argentinianul cere despăgubiri de 20 de milioane de yuani (2,5 milioane de euro).

China este în mod frecvent acuzată că nu respectă drepturile de proprietate intelectuală şi că tolerează produsele contrafăcute şi pirateria.

Totodată, se speculează că prezenţa lui Maradona în China nu este legată numai de acest proces, ci şi de căutarea unui contract de antrenor la o grupare locală, care evoluează într-un campionat ce dispune de resurse financiare din ce în ce mai mari.

Luna trecută, Maradona a fost demis de la clubul Al-Wasl din Dubai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici