Maradona vrea să negocieze cu fiscul italian

Argentinianul Diego Maradona a declarat, duminică, la televiziunea italiană, că vrea să negocieze cu fiscul italian pentru a putea merge "să-i îmbrăţişeze pe suporteri" şi să sărbătorească împlinirea a 25 de ani de la câştigarea primului titlu naţional de către Napoli.

210 afișări
Imaginea articolului Maradona vrea să negocieze cu fiscul italian

Maradona vrea să negocieze cu fiscul italian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să rezolv numeroasele neînţelegeri, vreau să-i pot îmbrăţişa pe napoletani", a declarat fostul fotbalist, intervievat de Sky TG24 în luxoasa sa reşedinţă din Dubai, unde antrenează echipa Al-Wasl.

Potrivit Sky TG24, avocaţii lui Maradona ar dori să negocieze direct cu şeful fiscului italian Attilio Befera pentru a găsi o soluţie la o problemă ce durează de 20 de ani în privinţa impozitelor pe care argentinianul ar fi omis să le plătească în vremea în care era atacant la Napoli.

Fostul mare jucător a apreciat că este "normal să plătească impozite", dar a cerut ca "fiscul să fie mai uman cu cetăţenii". "Nu am făcut niciodată o fraudă, am plătit toate taxele de care am ştiut", a spus el, subliniind că un verdict din 1994 i-a dat dreptate şi că nu are datorii la fisc.

Maradona a fost condamnat în 2005 în Italia, de către Curtea de Casaţie, la plata a 37,2 milioane de euro, din care 23,5 milioane penalizări, pentru că nu şi-a plătit la timp impozitul pe venit. Însă justiţia italiană a decis la 3 noiembrie 2011 să reia procesul din cauza unei erori de procedură.

"Până acum m-au împiedicat să revin în Italia. Sper că există dreptate şi că aceasta este pentru toţi", a spus Maradona plângându-se că a "pierdut 20 de ani, ani de amor pe care i-a dat pe teren".

Campion mondial în 1986 cu Argentina, Maradona a marcat 115 goluri în 259 de meciuri, în perioada 1984 - 1991 pentru Napoli, unde a fost mereu adulat. Alături de el, Napoli a câştigat singurele două titluri de campioană a Italiei (1987, 1990).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici