Maradona vrea să rămână la conducerea naţionalei Argentinei, până în 2011

Selecţionerul Argentinei, Diego Maradona, a declarat că în ciuda criticilor din ultima perioadă legate de rezultatele slabe ale naţionalei, nu se gândeşte să demisioneze, intenţionând să-şi ducă la bun sfârşit contractul ce expiră în 2011.

26 afișări
Imaginea articolului Maradona vrea să rămână la conducerea naţionalei Argentinei, până în 2011

Maradona vrea să rămână la conducerea naţionalei Argentinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt sub contract până în 2011", a spus Maradona jurnaliştilor care l-au întrebat despre speculaţiile legate de viitorul său la conducerea naţionalei Argentinei.

Maradona, care a revenit, joi, la Buenos Aires după o cură de slăbire efectuată în Italia, a precizat că ar fi trebuit să facă acest tratament încă din luna decembrie 2008, atunci când a fost numit pe banca tehnică a naţionalei: "Nu pot să vorbesc despre speculaţii deoarece nu am fost în ţară. Totuşi, ceea ce am făcut (n.r. - cura de slăbire), trebuie să o realizeze încă din decembrie. M-am ocupat întâi de lucrurile ce trebuiau făcute la naţională şi apoi m-am ocupat de sănătatea mea".

Întrebat despre un posibil control al Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA) asupra muncii pe care o face la naţională, Maradona a menţionat că nu va accepta acest lucru.

"Ultimul lucru pe care l-aş suporta ar fi să îmi impună ceva. Nu am permis să îmi fie impus ceva când aveam 15 ani, dar acum când am 48. Respect pe toată lumea, dar când îmi este impus sau sugerat ceva, asta nu se poate. Nimeni în afară de mine nu poate lua o decizie legată de un jucător. Eu i-au hotărârile aici", a completat Maradona.

Pentru meciul amical pe care Argentina îl va juca, săptămâna viitoare, pe teren propriu, cu reprezentativa Ghanei, Maradona a decis să convoce doar fotbalişti din campionatul intern, printre aceştia aflându-se şi veteranul Ariel Ortega (River Plate), în vârstă de 35 de ani.

Următorul meci din preliminariiile CM-2010, zona sud-americană, pentru selecţionata Argentinei, va avea loc, la 10 octombrie, în faţa naţionalei statului Peru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici