Marcel Lică a plâns în faţa magistraţilor

Vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, a izbucnit în plâns, marţi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, care judecă recursul făcut de acesta, alături de arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, la măsura arestării preventive.

26 afișări
Imaginea articolului Marcel Lică a plâns în faţa magistraţilor

Marcel Lică a plâns în faţa magistraţilor (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost audiaţi de către magistraţii Curţii de Apel Piteşti, toţi declarându-se nevinovaţi în acest caz.

Spre finalul audierii, Marcel Lică a izbucnit în plâns în faţa judecătorilor, care i-au cerut ca în aceste condiţii să-şi încheie pledoaria.

Marcel Lică este acuzat de către procurorii DNA Piteşti că a pretins 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil la meciul FC Argeş-Oţelul Galaţi disputat în 23 noiembrie 2008 la Piteşti şi ar fi primit 2.000 de dolari din acea sumă, de la Liviu Făcăleaţă.

"Nu am pretins şi nu mi s-a oferit nicio sumă, nu am primit aceşti bani de la Făcăleaţă, pot să vă spun că în funcţia de vicepreşedinte al CCA, fiind delegările arbitrilor şi ale observatorilor federali, era şi este atributul preşedintelui CCA, atunci Gheorghe Constantin şi să făceau în funcţie de experienţa observatorilor şi de dificultatea meciului. Cu 48 de ore înainte de meci eram anunţaţi la ce partidă eram desemnaţi ca observatori, era un termen facultativ, dar necesar deoarece de exemplu, eu fiind din Constanţa şi delegat la un meci la mare distanţă, trebuia să ştiu din timp cu ce mijloc de transport mă deplasez, unde mă cazez şi alte probleme organizatorice de acest gen", a declarat Marcel Lică.

Întrebat de către magistraţi dacă îl cunoaşte pe Liviu Făcăleaţă, Lică a răspuns afirmativ, spunând că nu avea o relaţie specială cu acesta şi că îl vedea doar la meciurile echipei FC Argeş.

"Da, îl cunosc pe Făcăleaţă, l-am cunoscut la un meci disputat de FC Argeş în urmă cu câţiva ani. Nu am o relaţie specială cu el, dar l-am revăzut la meciuri ori de câte ori am fost observator la vreo partidă a lui FC Argeş. Am vorbit cu domnul Făcăleaţă strict probleme organizatorice, uneori ne-am şi tachinat din pricina rezultatelor lui FC Argeş, eu pe el şi din pricina rezultatelor echipei Farul Constanţa, eu fiind preşedinte într-o vreme la acel club. A fost o convorbire telefonică în care el mi-a zis, şi era referitor la meciul FC Argeş-Farul Constanţa,: «nea Marcele, nu am ce să vă fac, trebuie să vă bat», iar eu am spus «Da, trebuie să ne tragem trei puncte». Probabil că scoaterea din context a acestei convorbiri de către procurorii DNA a condus la ideea că nu este vorba de trei puncte. ci de 3.000 de dolari. Imputaţiile DNA nu sunt adevărate. iar interceptările telefonice au fost scoase din context. dându-se alte conotaţii", a spus Lică.

Spre finalul audierii, după momentul în care a spus că numele şi reputaţia sa au fost pătate într-un mod abuziv, în condiţiile în care are 35 de ani în fotbalul românesc ca jucător, arbitru şi observator, şi a rugat instanţa să consemneze acest lucru, Marcel Lică a izbucnit în plâns, iar magistraţii i-au cerut să-şi încheie declaraţia.

Arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost aduşi, marţi, din arestul Poliţiei Argeş la Curtea de Apel Piteşti, în jurul orei 12.00, pentru judecarea recursurilor introduse de avocaţii acestora.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joia trecută, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită. Avocaţii apărării au declarat recurs la decizia de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici