Marcel Lică ar putea fi noul preşedinte executiv al clubului Farul Constanţa

Fostul arbitru internaţional Marcel Lică ar putea deveni noul preşedinte executiv al clubului Farul Constanţa, după ce patronatul a decis demiterea Mircea Crainiciuc şi a tehnicianului Marius Şumudică.

44 afișări
Imaginea articolului Marcel Lică ar putea fi noul preşedinte executiv al clubului Farul Constanţa

Marcel Lică ar putea fi noul preşedinte executiv al clubului Farul Constanţa (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Finanţatorul grupării constănţene, Giani Nedelcu, a dat ca sigură numirea lui Lică, în prezent preşedintele unui club de copii, CS Metalul Constanţa. "Marcel Lică este noul preşedinte al Farului şi va avea ca obiectiv promovarea echipei. În cursul serii sau, cel târziu mâine, va fi anunţat şi noul antrenor principal", a spus Nedelcu.

Marcel Lică a fost însă mai rezervat în declaraţii şi a precizat că are nevoie de acordul patronului de la clubul unde este angajat în prezent. "Trebuie să discut şi cu patronul clubului Metalul, unde sunt preşedinte de o lună, să văd dacă mă va lăsa să plec la Farul. Am purtat unele discuţii cu cei de la Farul şi, până mâine, se va ştii cu siguranţă", a explicat Lică.

Preşedintele executiv al clubului Farul Constanţa, care activează în seria I a ligii secunde, Mircea Crainiciuc, tehnicianul echipei, Marius Şumudică, şi antrenorul secund Radu Creţulescu au fost demişi, sâmbătă seara, în urma unei şedinţe a Consiliului Director. Lui Crainiciuc i s-au reproşat transferurile realizate, iar conducerii tehnice rezultatele nesatisfăcătoare.

După eşecul din meciul disputat sâmbătă, în deplasare, cu formaţia FC Botoşani, scor 1-4, în cadrul etapei a VIII-a din Liga a II-a, o parte dintre jucătorii echipei Farul au dorit, sub protecţia anonimatului, să tragă un semnal de alarmă referitor la situaţia echipei constănţene:

"Suntem vinovaţi cu toţii pentru aceste rezultate, noi jucătorii, antrenorii, dar principalii vinovaţi sunt patronii clubului, prin declaraţiile mincinoase ce induc în eroare opinia publică, atunci când vorbesc despre achitarea datoriilor pe care le au faţă de noi. Există datorii la unii jucători de tre luni, sunt restanţe la majoritatea angajaţilor din club, avem cele mai mici prime din Ligile a II-a şi a III-a, iar cu astfel de prime nu se poate promova. Unii jucători riscă să fie daţi afară din case din cauza neplăţii chiriilor. Nu avem asigurări medicale, nu avem doctor, iar pentru ultimul meci am făcut toţi jucătorii o chetă ca să plătim un maseur şi bucătăreasa. E greu să joci cînd eşti neplătit de trei luni, mintea nu îţi mai stă la fotbal. Dacă în continuare nu vom fi plătiţi, rezultatele vor fi la fel de proaste şi înseamnă că nu se doreşte promovarea. Să ni se spună măcar că nu se doreşte acest lucru. Dacă după înfrângerea de la Botoşani antrenorul Şumudică va fi înlăturat, noi nu ne vom mai prezenta la antrenamente. Dacă vreunul dintre jucători va fi amendat sau înlăturat de la echipă, atunci vom pleca cu toţii. Dacă în continuare nu vom fi plătiţi, cu toţii vom înainta memorii pentru a deveni jucători liberi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici