Marcel Lică: Mă autosuspend din funcţia de vicepreşedinte al CCA

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se autosuspendă din funcţia pe care o deţinea şi a anunţat că toate prerogativele sale vor fi preluate de un alt vicepreşedinte al CCA, Nicolae Grigorescu.

113 afișări
Imaginea articolului Marcel Lică: Mă autosuspend din funcţia de vicepreşedinte al CCA

Marcel Lică: Mă autosuspend din funcţia de vicepreşedinte al CCA (Imagine: Laurenţiu Mich/Mediafax Foto)

Marcel Lică preluase toate atribuţiunile fostului preşedinte Gheorghe Constantin, reţinut preventiv pentru 29 de zile, care şi-a trimis, miercuri, demisia prin fax la FRF.

"Când va veni momentul şi voi fi chemat la DNA, eu şi alţi arbitri mă voi prezenta fără niciun fel de problemă. Să nu mă întrebaţi de alte probleme pentru că nu vreau să intru în miezul problemei. Asta este treaba organelor de drept, a legiuitorilor. Să-i lăsăm să-şi facă datoria. Până atunci, prezumţia de nevinovăţie într-un stat de drept trebuie să îşi facă simţită prezenţa şi la arbitri şi la observatori şi la membrii comisiei", a declarat Lică.

Instanţa Tribunalului Argeş a hotărât, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile, a finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă, director general al PIC, şi a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş.

Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie, pentru luare de mită.

Imediat după aflarea deciziei instanţei Tribunalului Argeş de arestare preventivă a celor patru persoane avocaţii acestora au făcut recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti.

Cei patru au fost luaţi de la Tribunalul Argeş şi duşi în arestul IPJ Argeş.

Nicolae Grigorescu, membru în CCA, declarase, marţi, că delegările pentru partidele din etapa a XXV-a a Ligii I şi din ligile inferioare le vor face Marcel Lică şi Dan Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici