Marcel Popescu: Am început să plătim din datorii

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, Marcel Popescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că jucătorii echipei de baschet şi-au primit o parte din datorii, urmând ca problema restanţelor salariale să să fie rezolvată în zilele următoare.

22 afișări
Imaginea articolului Marcel Popescu: Am început să plătim din datorii

Marcel Popescu: Am început să plătim din datorii

"Deja au început să fie plătite ceva din datorii şi urmează ca în zilele ce vin să putem soluţiona aceste probleme. Dar eu sunt convins că nu din cauza asta Dinamo a ajuns pe un loc ciudat. Nu consider că suntem în pericol de a retrograda şi dovadă stă victoria noastră de la Târgovişte şi mai adunăm un punct pentru că mai avem de disputat o partidă cu o echipă care nu joacă. Astfel, suntem undeva pe la locul 10. Pe mine mă interesează să fim pe locurile 1-8", a declarat preşedintele CS Dinamo.

"Le-am spus şi jucătorilor că pot să plece dacă vor şi dacă îşi găsesc echipă care să-i plătească la zi, dar nu a plecat niciunul. Noi chiar l-am adus în această iarnă pe Williams din America, iar dacă eram un club cu probleme financiare nu cred că mai aduceam un jucător de talia lui. Mai sunt unii jucători care spun că vor găsi o formă de protest, însă îi înţelegem şi pe aceia", a mai spus Popescu.

"Azi jucăm în Serbia, sâmbătă, avem cu Braşovul, iar aceste probleme se vor rezolva până la urmă. Este greu să ţii echipe din şapte sporturi diferite la un nivel înalt. Anul trecut, cu toate problemele pe care le-am avut, am obţinut două titluri, trei echipe au fost vicecampioane şi doar handbalul a ieşit pe locul nouă", a spus preşedintele CS Dinamo.

Marcel Popescu a precizat că Dinamo nu este singura echipă de baschet cu astfel de probleme, iar devalorizarea monedei naţionale reprezintă principalul motiv care a creat această situaţie.

"Aceste probleme financiare sunt ale întregii ţări, nu doar ale echipei noastre de baschet. Din ce ştiu eu, majoritatea echipelor au datorii de 2-3 luni. Mi se pare că formaţia campioană la baschet feminin, ICIM Arad, nici nu mai are echipă, joacă doar cu junioare. Şi la Dinamo sunt întârzieri, dar Dinamo nu se desfiinţează, nici nu retrogradează şi nu aveau probleme majore, a declarat Popescu.

"Sunt probleme care sunt curente, care ţin de această criză, ţin de contractele care s-au făcut în euro, iar acum euro este cum este. De exemplu, la un contract de 2.000 de euro, încheiat anul trecut, ar fi însemnat 62 de milioanede lei vechi, iar astăzi înseamnă 88 de milioane. Însă jucătorii îşi vor primi banii şi acum suntem în discuţii cu sponsorii. Problema este că decembrie şi ianuarie, cele două luni în care avem întârzieri, sunt lunile în care sponsorii, asociaţii şi partenerii îşi încheie bilanţurile şi deschid o nouă pagină pentru anul acesta. Încă nu au hotărât ce bani vor da şi de aici sunt principalele probleme. De obicei, noi mai păstram nişte rezerve, dar din cauza acestei devalorizări a leului am avut probleme care însă vor fi rezolvate", a adăugat oficialul dinamovist.

Dinamo Bucureşti va juca, în această seară, de la ora 19.00, partida cu Mega Hypo Belrgrad în Cupa Balcanică. Formaţia bucureşteană ocupă ultimul loc în grupa B a competiţiei, cu 7 puncte.

Dinamo se află pe poziţia 13 în clasamentul Diviziei A la baschet masculin, cu 22 de puncte, la 8 puncte faţă de liderul CSU Ploieşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici