Marea Britanie şi Irlanda îşi lansează candidatura pentru organizarea Euro 2028

Federaţia engleză de fotbal a confirmat că şi-a unit forţele cu Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Republica Irlanda pentru a lansa o candidatură comună pentru organizarea Euro 2028.

159 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Irlanda îşi lansează candidatura pentru organizarea Euro 2028

Se aştepta ca cele cinci naţiuni să depună o candidatură comună pentru Cupa Mondială din 2030, dar acum au convenit să îşi concentreze eforturile asupra Euro 2028, după ce un studiu de fezabilitate a sugerat că acest Campionat European ar fi mai potrivit.

„Găzduirea unui EURO UEFA oferă un randament similar al investiţiei, turneul european având un cost de livrare mult mai mic şi potenţialul ca beneficiile să fie realizate mai devreme", se arată într-un comunicat.

„Ar fi o onoare şi un privilegiu să găzduim colectiv UEFA EURO 2028 şi să întâmpinăm întreaga Europă. Ar fi, de asemenea, o ocazie minunată de a demonstra adevăratul impact al găzduirii unui turneu de fotbal de talie mondială, determinând schimbări pozitive şi lăsând o moştenire de durată în comunităţile noastre.

Credem că Regatul Unit şi Republica Irlanda pot oferi UEFA şi fotbalului european ceva special în 2028 - o colaborare compactă şi unică de găzduire în cinci direcţii, care va furniza o experienţă extraordinară echipelor şi fanilor".

Federaţiile de fotbal au timp până la 23 martie pentru a-şi înregistra intenţia de a candida pentru turneu, iar confirmarea oficială a celor care au intrat pe lista finală va fi dată la începutul lunii aprilie.

Decizia finală cu privire la desemnarea gazdei UEFA Euro 2028 este programată pentru septembrie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici