Marele Premiu al Arabiei Saudite se va desfăşura conform planului, spun organizatorii

Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite se va desfăşura conform planului, au declarat vineri organizatorii, în urma atacurilor asupra unei instalaţii deţinute de gigantul petrolier Aramco în apropierea circuitului de curse din Jeddah.

543 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu al Arabiei Saudite se va desfăşura conform planului, spun organizatorii

Sursa foto: Profimedia

Rebelii Houthis din Yemen, susţinuţi de Iran, au declarat că au lansat vineri atacuri asupra unor instalaţii energetice saudite, iar coaliţia condusă de Arabia Saudită a declarat că staţia de distribuţie a produselor petroliere a Aramco din Jeddah a fost lovită, provocând un incendiu la două rezervoare, dar fără a face victime.

„Suntem conştienţi de atacul asupra staţiei de distribuţie Aramco din Jeddah în această după-amiază", a declarat într-un comunicat promotorul cursei Saudi Motorsport Company.

„Organizatorii cursei rămân în contact direct cu autorităţile de securitate saudite, precum şi cu F1 şi FIA pentru a se asigura că toate măsurile de securitate şi siguranţă necesare continuă să fie implementate. Programul weekendului de cursă va continua aşa cum a fost planificat", a precizat acesta, adăugând că organizatorii aşteaptă cu nerăbdare să întâmpine fanii pentru un weekend de „curse şi divertisment de primă clasă".

O coloană uriaşă de fum negru a putut fi văzută ridicându-se deasupra Jeddah, la est de circuitul situat pe malul Mării Roşii, în timp ce monoposturile au parcurs circuitul stradal în timpul primei sesiuni de antrenamente de vineri, care s-a desfăşurat conform planului.

O sesiune de calificări ulterioară pentru seria Formula 2 s-a desfăşurat, de asemenea, conform programului.

Startul celei de-a doua sesiuni de antrenamente a fost întârziat cu 15 minute, echipele şi piloţii fiind chemaţi la o întâlnire cu Stefano Domenicali, directorul executiv al F1.

„Formula 1 a fost în strânsă legătură cu autorităţile relevante în urma situaţiei care a avut loc astăzi", a declarat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

„Autorităţile au confirmat că evenimentul poate continua aşa cum a fost planificat şi vom rămâne în contact strâns cu ele şi cu toate echipele şi vom monitoriza îndeaproape situaţia."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici