Marele Premiu al Franţei, inclus în calendarul provizoriu al CM de Formula 1

Marele Premiu al Franţei a fost inclus în calendarul provizoriu al ediţiei din 2009 a Campionatului Mondial de Formula 1, a anunţat, miercuri, preşedintele Federaţiei Franceze de Automobilism (FFSA), Nicolas Deschaux.

12 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu al Franţei, inclus în calendarul provizoriu al CM de Formula 1

Marele Premiu al Franţei, inclus în calendarul provizoriu al CM de Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deschaux a subliniat, într-un comunicat, că a înscris Grand Prix-ul Franţei în calendarul pe 2009 la Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).

"Am anticipat decizia Adunării Generale a FFSA de a confirma înscrierea Marelui Premiu al Franţei în calendarul pe 2009 al Campionatului Mondial de Formula 1 la data de 28 iunie. Evident, Adunarea Generală a FFSA, care va avea loc joi, 26 iunie, va confirma aceată înscriere şi va lua o hotărâre asupra Grand Prix-ului Franţei pentru 2010", a precizat Deschaux.

FFSA dispune de un contract până în 2011 de a organiza Marele Premiu al Franţei, însă patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat de mai multe ori în ultimele săptămâni că nu mai vrea ca circuitul de la Magny-Cours să găzduiască această cursă. Ecclestone ar dori o cursă la Paris, însă circulă mai multe zvonuri privind circuitul care va găzdui în viitor Marele Premiu al Franţei.

FFSA a indicat, duminică seară, că 78.000 de spectatori au asistat la Marele Premiu al Franţei de la Magny-Cours, cu 6.000 mai mulţi decât în umă cu un an, însă mai puţini decât în 2006, când s-a stabilit recordul circuitului, de 84.000 de spectatori.

FIA a dezvăluit, miercuri, calendarul provizoriu al Campionatului Mondial de Formula 1 din 2009, care va cuprinde 19 etape, faţă de 18 în acest sezon. Ediţia 2009 a CM va începe la 29 martie, în Australia, la Melbourne, şi se va încheia în 15 noiembrie, la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), circuit ce va găzdui înpremieră un Mare Premiu de Formula 1.

Calendarul provizoriu al Campionatului Mondial de Formula 1 din 2009 este următorul:

29 martie: Marele Premiu al Australiei (Melbourne)

5 aprilie: Marele Premiu al Malaysiei (Sepang)

19 aprilie: Marele Premiu al statului Bahrain (Sakhir)

10 mai: Marele Premiu al Spaniei (Barcelona)

24 mai: Marele Premiu al statului Monaco

7 iunie: Marele Premiu al Canadei (Montreal)

21 iunie: Marele Premiu al Marii Britanii (Silverstone)

28 iunie: Marele Premiu al Franţei (Magny-Cours)

12 iulie: Marele Premiu al Germaniei (Hockenheim)

26 iulie: Marele Premiu al Ungariei (Hungaroring)

9 august: Marele Premiu al Turciei (Istanbul)

23 august: Marele Premiu al Europei (Valencia, Spania)

6 septembrie: Marele Premiu al Italiei (Monza)

13 septembrie: Marele Premiu al Belgiei (Spa-Francorchamps)

27 septembrie: Marele Premiu al statului Singapore

11 octombrie: Marele Premiu al Japoniei (Mont-Fuji)

18 octombrie: Marele Premiu al Chinei (Shanghai)

1 noiembrie: Marele Premiu al Braziliei (Sao Paulo)

15 noiembrie: Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite (Abu Dhabi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici