Marele Premiu al Japoniei: Circuitul de la Suzuka a prelungit cu cinci ani contractul cu Formula 1

  • Circuitul istoric Suzuka va găzdui Marele Premiu al Japoniei cel puţin până în 2029, după ce a semnat o prelungire a contractului cu Formula 1 pe cinci ani.
  • Circuitul a scăpat de concurenţa din partea oraşului Osaka, care era interesat să găzduiască o cursă stradală în anii următori.
86 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu al Japoniei: Circuitul de la Suzuka a prelungit cu cinci ani contractul cu Formula 1

Marele Premiu al Japoniei: Circuitul de la Suzuka a prelungit cu cinci ani contractul cu Formula 1

Cursa japoneză se mută în luna aprilie a acestui an, după ce anterior a avut loc în toamnă.

Mutarea face parte din eforturile F1 de a deveni mai sustenabilă - aceasta propunându-şi să ajungă la zero emisii nete de carbon până în 2030.

Mutarea Marelui Premiu al Japoniei, în perioada anului în care se desfăşoară cursele din Australia şi China, reduce distanţa parcursă de mărfuri în jurul globului.

Suzuka este considerat a fi probabil cel mai dificil test pentru piloţi din calendar, iar F1 a considerat că este de neconceput să înlocuiască un circuit de un asemenea statut cu o cursă stradală, indiferent de evoluţia sportului în această direcţie în ultimii ani.

"Suzuka face parte din structura sportului", a declarat Domenicali. ,,Aşa că sunt încântat că F1 va continua să concureze acolo cel puţin până în 2029".

Marele Premiu al Japoniei din acest an este cea de-a patra cursă a sezonului, care va avea loc între 5 şi 7 aprilie, între evenimentele din Australia şi China.

Suzuka, care este deţinut de Honda, a găzduit pentru prima dată F1 în 1987 şi a dobândit un statut legendar în acest sport pentru cerinţele pe care combinaţia sa de viraje de mare viteză le impune piloţilor şi ca gazdă a unor evenimente dramatice.

Printre acestea s-au numărat controversatele finale pentru titlu dintre Ayrton Senna şi Alain Prost din 1989 şi 1990, ambele încheiate cu o coliziune între cei doi rivali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici