Marele Premiu al Rusiei nu va mai avea loc niciodată, promite şeful F1, Stefano Domenicali

Directorul executiv al Formulei 1, Stefano Domenicali, a declarat că nu vor mai exista negocieri pentru găzduirea viitoarelor ediţii ale Marelui Premiu al Rusiei, mergând chiar până la a exclude o revenire în această ţară.

3987 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu al Rusiei nu va mai avea loc niciodată, promite şeful F1, Stefano Domenicali

FOTO Twitter

Cursa din 2022 a fost anulată, iar contractul dintre F1 şi organizatorii Marelui Premiu al Rusiei a fost reziliat la scurt timp după invazia din Ucraina.

Aceasta a pus capăt unei perioade nefaste pe Autodromul din Soci, un circuit criticat de fani pentru lipsa zonelor ce permit depăşiri.

Prima ediţie a avut loc în 2014, în Parcul Olimpic de la Soci, acţionând ca parte a moştenirii Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, desfăşurate la începutul aceluiaşi an.

Pe parcursul celor şapte ani, Mercedes a câştigat toate cursele, britanicul Lewis Hamilton impunându-se de cinci ori, iar coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, de două ori.

Luna viitoare, Sochi urma să organizeze cursa pentru ultima oară înainte de a se muta la Sankt Petersburg în 2023, un plan care a fost între timp abandonat.

Vorbind pentru Sport Bild, Domenicali a precizat că nu există planuri de a reveni în Rusia.

„Întotdeauna am crezut că niciodată nu trebuie să spui niciodată", a spus el.

„Dar, în acest caz, pot promite cu siguranţă - nu vom mai negocia cu ei.

Nu vor mai fi curse în Rusia".

La 1 martie - la cinci zile după ce Rusia a invadat Ucraina - F1 a anulat contractul.

Promotorul Marelui Premiu al Rusiei, Alexey Titov, a declarat că se aşteaptă la o rambursare pentru rezilierea anticipată.

„Această datorie există, este confirmată şi poziţia noastră în privinţa ei este neschimbată", a declarat Titov pentru agenţia de presă de stat rusă TASS, citat de Inside the Games.

„Ne aşteptăm la o rambursare, indiferent de poziţia actuală a conducerii Formula One în legătură cu organizarea de curse în Federaţia Rusă.

Situaţia actuală în sportul mondial este extrem de politizată.

Este necesar să ţinem cont de cuvintele lui Domenicali, având în vedere acest lucru.

"Ceea ce a spus are o conotaţie politică pronunţată care nu are nimic de-a face cu spiritul real al sportului.

Viitorul relaţiilor noastre de astăzi este cu adevărat neclar. Vom ţine cont de poziţia lui Domenicali în activitatea noastră viitoare."

În acelaşi interviu, Domenicali a declarat că este puţin probabil să vadă Germania revenind pentru 2023.

F1 a fost criticată în trecut pentru că a acceptat noi contracte în ţări cu un bilanţ slab în materie de drepturile omului, precum Qatar şi Arabia Saudită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici