Marele Premiu de F1 al Indiei va avea loc, analizarea unei solicitări de anulare a fost amânată

Marele Premiu de Formula 1 al Indiei va avea loc conform programării, duminică, analizarea de către Curtea Supremă a unei solicitări de anulare, prevăzută vineri, fiind amânată, a declarat un avocat.

141 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu de F1 al Indiei va avea loc, analizarea unei solicitări de anulare a fost amânată

Marele Premiu de F1 al Indiei va avea loc, analizarea unei solicitări de anulare a fost amânată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Audierea va avea loc săptămâna viitoare. Asta înseamnă că Marele Premiu poate să aibă loc", a spus avocatul.

Curtea a acceptat, joi, să analizeze o solicitare de anulare a cursei, cei care au făcut cererea susţinând că organizatorii nu au plătit anumite taxe anul trecut.

În 2011, Instanţa supremă a hotărât să blocheze 25 la sută din suma încasată din vânzarea biletelor la cursa de la New Delhi, până la rezovarea unui diferend fiscal dintre organziatori şi statul Uttar Pradesh, pe teritoriul căruia se desfăşoară Marele Premiu de Formula 1. Această hotărâre fusese luată în urma unei "acţiuni de interes public", lansată de un militatant, Amir Kumar, care este de asemenea iniţiatorul cererii de anulare a cursei, ce va fi analizată vineri.

Kumar a obţinut în 2011 ca Marele Premiu al Indiei să fie considerat un eveniment de divertisment şi nu unul sportiv, ceea ce însemană că nu poate beneficia de scutirile de taxe fiscale prevăzute de legislaţia statului Uttar Pradesh. Taxele corespunzătore spectacolelor de divertisment, ce sunt aplicat la festivaluri şi mari concerte, au fost integrate în preţul biletelor pentru prima dată în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici