Marele Premiu de la Miami: Max Verstappen a obţinut o victorie muncită în faţa lui Charles Leclerc

Max Verstappen de la Red Bull a supravieţuit unui asalt în finalul cursei din partea Ferrari-ului rivalului la titlu Charles Leclerc şi a câştigat duminică seara Marele Premiu inaugural de la Miami.

1210 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu de la Miami: Max Verstappen a obţinut o victorie muncită în faţa lui Charles Leclerc

Sursa foto: Profimedia

Verstappen se îndrepta spre o victorie facilă după ce l-a depăşit pe Leclerc la începutul cursei, dar intervenţia safetycar-ului, de la sfârşitul cursei, i-a adus din nou aproape pentru un nou start, cu 10 tururi înainte de final.

Leclerc a încercat timp de cinci tururi să se apropie suficient de mult pentru o depăşire, dar Verstappen a reuşit în cele din urmă să îi contracareze tentativele.

Victoria lui Verstappen a redus avansul lui Leclerc în clsamentul general la 19 puncte.

A fost un final neaşteptat de dramatic pentru o cursă care părea să devină neinteresantă, după ascensiunea timpurie a lui Verstappen de pe locul trei pe grila de start, la conducere.

Campionul mondial a depăşit al doilea Ferrari al lui Carlos Sainz prin exteriorul virajului unu şi în virajul doi şi apoi l-a urmărit pe Leclerc înainte de a prelua conducerea la începutul turului al nouălea.

De acolo, Verstappen şi-a mărit avantajul, pentru a se îndrepta spre victorie cu un avans de opt secunde, înainte ca maşina de siguranţă să fie lansată pentru un accident bizar între Lando Norris de la McLaren şi Pierre Gasly de la Alpha Tauri.

Strângerea plutonului i-a oferit lui Leclerc o nouă şansă atunci când părea că speranţele sale s-au, iar acesta a dat totul pentru a încerca să revină în frunte.

A fost la mai puţin de o secundă de Verstappen timp de cinci tururi după reluarea cursei, dar a fost întotdeauna, în mod agonizant, la o distanţă prea mare pentru a lansa un atac propriu-zis.

În cele din urmă, Verstappen şi-a pus în valoare ritmul superior pe sectoarele în linie dreaptă, pentru a-şi majora avansul la puţin peste o secundă, împiedicându-l pe Leclerc să beneficieze de avantajul sistemului DRS.

A fost a doua victorie consecutivă a lui Verstappen care continuă lupta la general cu Leclerc. Cei doi rivali la titlu par să evolueze într-o serie proprie, lăsându-şi coechipierii mult în urmă.

Carlos Sainz de la Ferrari s-a clasat pe locul trei pentru ultima poziţie pe podium, în ciuda faptului că Perez a avut avantajul pneurilor proaspete, după ce Red Bull l-a introdus la boxe pentru pneuri medii noi, în perioada de intervenţie a safety car-ului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici