Marele Premiu de motociclism viteză al Japoniei, amânat pentru 3 octombrie

Marele Premiu al Japoniei, a doua etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni, a fost amânat pentru data de 3 octombrie, din cauza norului de cenuşă vulcanică ce perturbă traficul aerian.

24 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu de motociclism viteză al Japoniei, amânat pentru 3 octombrie

Marele Premiu de motociclism viteză al Japoniei, amânat pentru 3 octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza erupţiei vulcanice din Islanda, care provoacă anularea zborurilor, am decis să amânăm Grand Prixul programat în această săptămână", a precizat într-un comunicat Hiroshi Oshima, preşedintele Mobilityland Corporation, organizatoarea competiţiei din Japonia.

Aproape 63.000 de zboruri au fost anulate, în Europa, de joi, din cauza norului de cenuşă vulcanică. Această măsură a afectat şi zborurile ce leagă Europa de Japonia. Blocarea traficului aerian face imposibilă deplasarea la Tokyo a echipelor de motociclism.

"Chiar dacă această situaţie nu este responsabilitatea noastră, le cerem scuze sincer iubitorilor de motociclism care aşteptau cursa", a spus Oshima.

Norul de cenuşă vulcanică a afectat lumea sportivă, în ultimele zile, iar autorităţile sportive trebuie să se adapteze la această situaţie. În fotbal, echipele FC Barcelona şi Olympique Lyon vor trebui să se deplaseze cu autocarul pentru a juca semifinalele Ligii Campionilor, cu Internazionale Milano, respectiv Bayern Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici