Marele Ronaldo şi-a stabilit favorita la Cupa Mondială

Brazilianul Ronaldo (45 de ani), Il Fenomeno, a acordat un interviu, în cadrul unui eveniment promoţional la Sao Paulo, prilej cu care şi-a spus cuvântul despre Campionatul Mondial de fotbal din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie).

1590 afișări
Imaginea articolului Marele Ronaldo şi-a stabilit favorita la Cupa Mondială

Marele Ronaldo şi-a stabilit favorita la Cupa Mondială

Fostul star de la Real Madrid, FC Barcelona (l-a avut coleg pe Gică Popescu), Inter Milano (a fost elevul lui Mircea Lucescu) şi PSV Eindhoven n-are dubii: Brazilia va fi mereu marea favorită în competiţia supremă dintre naţiuni.

„Această Cupă Mondială nu va fi diferită. Dar dacă Neymar este sănătos din punct de vedere fizic şi concentrat 100%, la această Cupă Mondială vom avea multe şanse să câştigăm titlul”, a afirmat Ronaldo.

Apoi, a întărit faptul că starul de la PSG este numărul 1 în trupa lui Tite: „Avem o echipă grozavă, jucători grozavi, dar mai presus de toate îl avem pe Neymar, care este foarte diferit de ceilalţi din punct de vedere tehnic şi fizic”.

Brazilia a avut, în trecut, un „guru” care dădea mereu rezultate inexacte, când venea vorba despre Cupa Mondială de fotbal. Este vorba despre Pele, care nu ghicea aproape niciodată câştigătoarea. Spre exemplu, în 1994, Pele a indicat Columbia câştigătoare a turneului final american. Doar că „Los Cafeteros” au fost umiliţi de România în grupe, scor 1-3. Întrecerea a fost atunci adjudecată de Brazilia lui Romario şi Bebeto. Atunci, tânărul Ronaldo era în lot, însă avea să fie protagonist la turneul final din 2022, din Coreea de Sud şi Japonia.

Deschamps şi „cazul Pogba”

Printre marile adversare ale Braziliei se numără Franţa, care vine în Qatar cu titlul de campioană en-titre cucerit în Rusia 2018. „Cocoşii” au însă o mare problemă. Unul dintre lideri, Paul Pogba, proaspăt transferat de la Manchester United la Juventus Torino, este accidentat.

„Pogba şi Kantè? Este important să fie acolo, dar nu suntem niciodată în siguranţă. De aici şi nevoia de a pregăti jucătorii mai tineri. Evident că sunt în contact cu Paul. Participarea lui la Cupa Mondială nu este pusă în discuţie, până în prezent", a declarat selecţionerul Franţei, fost jucător, la rândul său, la Juventus, Didier Deschamps, pentru publicaţia „Le Parisien”.

Campionul mondial în exerciţiu, Paul Pogba, s-a accidentat la prima sesiune de antrenament cu Juve în Los Angeles, fiindu-i afectat meniscul lateral al genunchiului drept. După diverse consultaţii medicale, s-a luat decizia de a nu se opera, ci de a urma o terapie conservatoare, pentru a putea reveni pe teren în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu pune în pericol participarea la Cupa Mondială.

Se aşteaptă ca Pogba să fie disponibil pentru meciul din Serie A cu Salernitana, programat pe 11 septembrie. Asta în condiţiile în care turneul final începe pe 20 noiembrie, cu meciul Qatar-Ecuador.

În ofertele de pariuri la Cupa Mondială, Brazilia este principala favorită, urmată chiar de Franţa. Pe locurile următoare vin Anglia, care are pe urmele sale Argentina lui Messi şi Spania.

Camere video în vestiar

Pentru a face şi mai atractivă competiţia arabă, disputată în premieră iarna, FIFA s-a gândit să introducă camere video în vestiare. Însă, la competiţia din Qatar, nu toată lumea este de acord, socotindu-se că, în fotbal, nu există nimic mai sacru decât vestiarul.

Postul francez de radio RMCSport susţine că federaţia internaţională evaluează posibilitatea instalării camerelor, pentru a surprinde momente importante. Ideea ar fi să imortalizeze discursurile dinaintea meciului, dar antrenorilor le este greu să accepte ideea, de teamă ca nu cumva să le fie aflate secretele.

Ar fi vorba despre imagini „mute”, fără sunet, care să redea într-o linişte aproape religioasă clipele de dinaintea intrării jucătorilor pe teren. Având în vedere imprevizibilitatea situaţiilor din interiorul vestiarelor, cum ar fi conflictele, este foarte probabil ca momentele să nu fie transmise în direct, ci cu o uşoară întârziere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici