Maria Şarapova ar putea reveni pe teren în ianuarie 2017, anunţă preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis

Preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, a declarat, luni, că Maria Şarapova ar putea reveni pe teren în ianuarie 2017, deşi a primit în luna iunie o suspendare de doi ani pentru dopaj, notează Reuters.

1131 afișări
Imaginea articolului Maria Şarapova ar putea reveni pe teren în ianuarie 2017, anunţă preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis

Maria Şarapova ar putea reveni pe teren în ianuarie 2017, anunţă preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis

"Totul va fi decis în septembrie. Este imposibil să spun cu certitudine, dar cred că ea va juca din nou în ianuarie 2017", a declarat Tarpishcev, citat de Reuters.

Maria Şarapova, fost număr 1 mondial şi câştigătoare a cinci trofee de Mare Şlem, a fost suspendată din circuit după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium, în timpul turneului Australian Open.

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani a fost trecută pe lista oficială a Rusiei pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să amâne o decizie privind apelul Şarapovei până la 19 septembrie. Maria a cerut reducerea suspendării, iar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a precizat că are nevoie de mai mult timp pentru a întocmi probatoriul.

Maria Şarapova fost depistată pozitiv cu Meldonium, substanţă care a fost inclusă de Agenţia Mondială Antidoping pe lista medicamentelor interzise la începutul anului 2016, iar de atunci peste 150 de sportivi, în special din Rusia, au fost testaţi pozitiv.

Meldoniumul este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici