Maria Şarapova, noul lider al clasamentului WTA

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, ocupanta locului doi în urma Justinei Henin în clasamentul WTA, va deveni noul număr 1 mondial în viitorul clasament, care va fi dat publicităţii luni şi în care nu va mai figura sportiva belgiană, retrasă din activitate.

22 afișări
Imaginea articolului Maria Şarapova, noul lider al clasamentului WTA

Maria Şarapova, noul lider al clasamentului WTA

Henin, care a surprins întreaga lume când şi-a anunţat, miercuri, retragerea din activitate la 25 de ani, a fost numărul 1 mondial timp de 117 săptămâni.

Henin este pe locul doi în topul jucătoarelor care au ocupat cel mai mult timp locul 1 în clasamentul WTA, după introducerea sistemului informatic în noiembrie 1975, însă performanţa sa este departe de cea a germancei Steffi Graf, lider mondial timp de 377 de săptămâni.

Şarapova, în vârstă de 21 de ani, va ocupa primul loc în clasamentul WTA pentru a patra oară în carieră. Ea a acces prima oară pe această poziţie la 22 august 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici