Marian Iancu, înjurat de suporteri la telefon după meciul cu Oţelul Galaţi

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat luni că în noaptea de după înfrângerea din meciul cu Oţelul Galaţi, care a dus la pierderea şanselor de a câştiga titlul, a fost sunat de fani alb-violeţi care l-au înjurat.

276 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu, înjurat de suporteri la telefon după meciul cu Oţelul Galaţi

Marian Iancu, înjurat de suporteri la telefon după meciul cu Oţelul Galaţi (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"M-au înjurat suporterii azi noapte, beţi, treji, nu ştiu. Au uitat de unde am plecat. Ei trebuie să ştie că nu iau în calcul despărţirea de Politehnica. Am numerele lor şi dialogurile înregistrate pe telefon. O să discut direct cu ei, nu mi-a picat bine ce au făcut. Nu pot face mai mult, nu fac eu strategia jocului, nu pot intra eu în teren. Acum e imporant să ne consolidăm locul doi", a spus Marian Iancu la postul local Analog TV.

Preşedintele clubului timişorean consideră că locul doi este cel mai bun pe care echipa sa îl poate atinge la ora actuală.

"Nu sunt dezamăgit, sunt supărat. E normal să fiu supărat, Oţelul are 16 puncte făcute cadou de arbitri. Dacă aş fi dezamăgit ar însemna că nu am încredere în colectiv. Ce s-a întâmplat putem pune pe seama noastră. Cine poartă cea mai mare responsabilitate? Nu vreau să încarc pe nimeni de responsabilitaţi, ăsta este nivelul nostru. Luptăm pentru locul doi şi asta mă opreşte să spun că aş fi dezamăgit, ăsta e nivelul pe care îl avem. Nu-mi reproşez nimic, ştiu ce putem să facem, cât e hazard şi cât e ghinion, nu pot să încep să dau vina pe alţii. Încă mai cred în titlu, chiar dacă Oţelul a sărbătorit deja. Am văzut multe reuşite, am văzut angajament. Au fost şi nereuşite, dar e drum lung până la a culpabiliza vreun jucător", a declarat Iancu.

Marian Iancu a precizat că acum important este ca FC Timişoara să îşi consolideze locul doi.

"Paşii următori, legaţi de schimbul de generaţii, vor depinde de ce facem cu Dinamo, dacă schimbarea va fi mai rapidă sau mai lentă. Toate se vor întâmpla în iarnă, pentru că dacă vom bate Dinamo ramânem pe locul doi şi atunci e corect să-i las să joace în Liga Campionilor. Echipa are susţinerea mea în continuare. I-aş ruga pe suporteri să vină la stadion şi să ţină cu noi şi să nu uite de unde am plecat, să fie mândri că suntem o echipă curată, rezultatele noastre nu pot fi puse sub semnul întrebării", a mai spus el.

Iancu a vorbit şi despre prelungirea înţelegerii cu căpitanul echipei, contractul lui Dan Alexa expirând în această vară.

"Alexa va primi o ofertă din partea noastră, dar dacă va avea o ofertă din străinătate, nu-l vom împiedica sa plece, îl vom sprijini. Noi vrem ca Dan Alexa să rămână alături de club, când v dori să renunţe la cariera de jucător suntem pregătiţi să-i oferim şi un post în staful tehnic şi, cu timpul, am vrea să fie chiar şi antrenor principal", a mărturisit Marian Iancu, acesta dorindu-l şi pe Cosmin Contra pe banca echipei într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat.

Oficialul timişorean a menţionat că este mândru de jucători pentru ceea ce au reuşit în acest sezon.

"Suporterilor le transmit că vor vedea tot mai mulţi bănăţeni în echipă, vor vedea timişoreni, jucători produşi de clubul nostru, şi sper să avem rezutate, să fie toţi mândri de echipă. Atât am putut face acum, alţii au putut mai mult fiind ajutaţi. Nu trebuie să ne victimizăm, pentru că au fost multe momente în care am depins de noi. Suntem în toate obiectivele pe care ni le-am propus, sunt mândru de lucrul ăsta, sunt mândru de jucători. Se putea mai mult, e adevărat, dar asta nu înseamnă că nu pot să-i aplaud pentru ce au făcut. Păcat doar că nu am câştigat finala de ieri", a mai spus Marian Iancu.

Echipa Oţelul Galaţi a câştigat primul titlu de campioană a României din istoria sa, după ce a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia FC Timişoara, în etapa a XXXIII-a, penultima, a Ligii I. Cu o etapă înainte de final, Oţelul a acumulat 67 de puncte, cu patru mai multe decât FC Timişoara şi nu mai poate fi ajunsă, în condiţiile în care mai sunt în trei puncte.

Însă, deşi matematic este campioană, Oţelul trebuie să aştepte şi decizia TAS privind meciul din etapa a 19-a a Ligii I cu Pandurii, câştigat cu scorul de 3-0 la "masa verde".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici