Marica: Peştele de la cap se împute, am ajuns unde suntem şi din cauza conducătorilor

Atacantul Ciprian Marica a declarat, vineri, că pentru situaţia în care se găseşte echipa naţională nu sunt vinovaţi doar jucătorii ci şi conducătorii, considerând că "peştele de la cap se împute" şi că trebuie să ne comparăm cu marile puteri fotbalistice şi la nivel de conducere.

259 afișări
Imaginea articolului Marica: Peştele de la cap se împute, am ajuns unde suntem şi din cauza conducătorilor

Ciprian Marica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şi eu sunt dezamăgit de acest rezultat, a fost un meci prost pentru echipa noastră. Este un rezultat care trebuie să ne pună pe gânduri pe noi, jucătorii, pe antrenori şi pe cei din conducere, care văd că se dau la o parte în momente de astea. Toată lumea este respnsabilă pentru această situaţie. Am ajuns unde am ajuns nu numai din cauza jucătorilor, pentru că peştele de la cap se împute. Nu ştiu de ce ne comparăm ca jucători cu Olanda sau cu alte naţiuni, ar trebui să ne comparăm la ei şi la nivel de conducere", a declarat Marica la Digisport, citat de www.prosport.ro.

Atacantul consideră că există o diferenţă mare de valoare între actuala echipă naţională şi cea care învingea Olanda în 2007: "Este o lipsă de valoarea între echipa care bătea Olanda şi cea de acum. Şi acum sunt jucători care vin şi-şi doresc să bată, dar este o diferenţă de valoare. Atunci aveam un Chivu, un Rădoi la mijlocul terenului care recuperau foarte bine, ştiau să paseze. Acum noi încercăm pe lateral, nu-l avem pe Robben care să facă diferenţă. Sunt dezamăgit, mi se pare că este din ce în ce mai greu să marcăm şi să ne creăm situaţii de gol".

Marica a mai spus că selecţionerul Victor Piţurcă pune o presiune inutilă pe jucătorii naţionalei când se plânge că unii dintre ei nu sunt titulari la echipele de club. "Este o presiune în plus pusă de antrenor atunci când spune că sunt jucători care nu evoluează la echipele de club. Atâta timp când Răzvan Lucescu nu şi-a pus această problemă, iar eu am intrat cu Bosnia şi am dat două goluri şi am câştigat, nu cred că este o problemă că nu joc la echipa de club. Sunt la un club mare din Europa, care este peste nivelul Ligii I", a mai declarat atacantul formaţiei germane Shalke 04.

Echipa naţională a României a pierdut, miercuri, cu scorul de 3-4 (0-1), partida amicală disputată la Ljubljana, în compania reprezentativei similare a Sloveniei, acesta fiind ultimul meci de verificare al echipei antrenate de Victor Piţurcă înaintea startului preliminariilor Cupei Mondiale.

Golurile au fost marcate de Cesar '4, Dedici '51 din penalti şi '60, Kirm '70, respectiv Papp '56, Torje '68 din penalti şi Grozav '80.

Primul meci al echipei României în preliminariile CM-2014 din Brazilia va avea loc în 7 septembrie, cu Estonia, în deplasare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici