Marie-Louise Eta devine prima femeie antrenor secund din istoria Bundesligii

Marie-Louise Eta a intrat în istoria Bundesligii, devenind prima femeie antrenor secund de fotbal, după ce Urs Fischer a fost demis în urma unei remanieri la Union Berlin. Aceasta îl va avea sub comandă pe starul american Brenden Aaronson.

208 afișări
Imaginea articolului Marie-Louise Eta devine prima femeie antrenor secund din istoria Bundesligii

Sursa foto: X/Twitter

După ce a obţinut calificarea în Liga Campionilor în sezonul trecut, Union se află pe ultimul loc în clasamentul Bundesligii, după un start teribil în noul sezon, ceea ce l-a costat postul pe antrenorul Urs Fischer. Acesta a fost demis miercuri, iar clubul l-a pus temporar la conducere pe antrenorul echipei Under-19, Marco Grote, al cărui asistent, Marie-Louise Eta, s-a alăturat, de asemenea, staff-ului primei echipe.

După ce şi-a agăţat ghetele în 2018, punând capăt unei cariere de jucătoare în care a câştigat UEFA Women's Champions League cu Turbine Potsdam, ca parte a unei triplete incredibile în 2010, Eta a deţinut roluri de antrenor în echipele de tineret la Werder Bremen, Germania şi Union. Ea s-a alăturat berlinezilor la începutul acestui an, lucrând ca asistent a lui Grote, cu echipa U19, iar acum va prelua acest rol istoric, până la noi ordine.

De-a lungul anilor au existat antrenori femei în jocul masculin la diferite niveluri. Carolina Morace, fosta internaţională italiană, a fost prima femeie care a antrenat o echipă profesionistă masculină când a preluat Viterbese din Serie C1; fosta antrenoare a echipei naţionale feminine a Franţei, Corinne Diacre, şi-a făcut un nume antrenând Clermont Foot în Ligue 2, iar Hannah Dingley a devenit prima femeie care a preluat conducerea unui club din Liga engleză de fotbal când a fost numită interimar la Forest Green Rovers în luna iulie.

Cu toate acestea, Eta intră în istoria Bundesligii făcând parte din staff-ul temporar al lui Union şi va fi un exemplu foarte rar de femeie care antrenează o echipă masculină de primă ligă.

Schimbarea de personal marchează o nouă eră pentru Union, care a realizat performanţe notabile în cei cinci ani de mandat ai lui Fischer. Dar, după un început dezastruos al acestui sezon, clubul va încerca să iasă din partea de jos a clasamentului din Bundesliga.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici