Marin Condescu: Vom cere recuzarea lui Istvan Kovacs

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat că îl va susţine pe antrenorul Sorin Cârţu şi va cere recuzarea arbitrului Istvan Kovacs care l-a trimis în tribune pe tehnicianul gorjenilor la meciul cu Gloria Bistriţa.

15 afișări
Imaginea articolului Marin Condescu: Vom cere recuzarea lui Istvan Kovacs

Marin Condescu: Vom cere recuzarea lui Istvan Kovacs (Imagine: Mediafax Foto)

"Sorin Cârţu a propus ca arbitrul Kovacs să fie recuzat, aşa că o să îl susţinem. Suntem o echipă şi nu pot să spun că ştiu mai mult fotbal ca Sorin Cârţu. E clar că ceea ce gândeşte el trebuie analizat şi în niciun caz nu vom face altfel decât aşa încât el să se simtă protejat, având atâtea de suportat din cauza acestui om. Pentru că anul trecut el a mai avut probleme la Dacia Mioveni cu acelaşi arbitru. Vom cere recuzarea lui Istvan Kovacs", a spus Condescu.

Preşedintele gorjenilor şi-a amintit cu această ocazie că a mai avut probleme cu acest tehnician şi în urmă cu un an, la meciul cu FC Timişoara: "În ceea ce îl priveşte pe centralul Kovacs, eu îmi aduc aminte de meciul nostru de la Timişoara, când ne-a fluierat tot el. Atunci am avut trei jucători care au ajuns în 10 minute la spital pentru că a permis jocul foarte dur".

De această dată oficialul de la Pandurii îl acuză pe arbitru că l-a urmărit pe antrenorul Cârţu şi l-a trimis fără motiv în tribună: "Ce a făcut acum Kovacs e cu tentă. În urmă cu două etape a fost arbitru de rezervă şi a pus de atunci ochii pe Sorin şi nu s-a lăsat până nu l-a trimis în tribună. Acum şi-a intrat în rol celălalt arbitru de rezervă de la Arad şi e clar că au căzut de acord înainte la ce metode trebuie să apeleze şi din nou Sorin a fost trimis în tribună. E clar că l-au urmărit şi au făcut asta special pentru că Sorin Cârţu nu a făcut decât să-i spună să aplice regulamentul".

Condescu consideră că vinovaţi de situaţia creată, respectiv accederea prea devreme în Liga I a unui arbitru tânăr şi neexperimentat, sunt presa dar şi preşedinţii de cluburi: "Din păcate, trebuie să recunoaştem că mass-media este şi ea vinovată şi părtaşă la încurajarea acestui arbitru pentru că s-a scris mereu că este un arbitru tânăr, care, după ce a arbitrat Supercupa României, promite. Problema este şi la noi, la preşedinţi, pentru că, de câte ori ne adunăm la Adunarea Generală, trecem cu vederea anumite lucruri şi, după aceea, după un an, toţi preşedinţii şi antrenorii suferim, fără să fim atenţi la aceste aspecte. Dacă un antrenor este suspendat, greşeşte, este trimis în tribună, dacă un preşedinte de club, un patron, îşi dă cu părerea despre un arbitraj sau anumite aspecte ale arbitrajului, imediat este suspendat şi i se dau nişte amenzi usturătoare. Pe când domnii arbitri, chiar dacă viciază un rezultat tot îşi încasează banii, şi nu sunt puţini, pentru că am hotărât toţi să dăm un barem mai mare ca să arbitreze corect. Dacă greşesc, ei ce păţesc?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici