Marin Moţ a demisionat din funcţia membru al Biroului Federal din cadrul FR Rugby

Antenorul echipei Steaua Bucureşti, Marin Moţ, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din funcţia de membru al Biroului Federal din cadrul Federaţiei Române de Rugby (FRR).

31 afișări
Imaginea articolului Marin Moţ a demisionat din funcţia membru al Biroului Federal din cadrul FR Rugby

Marin Moţ a demisionat din funcţia membru al Biroului Federal din cadrul FR Rugby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-au întâmplat foarte multe evenimente de la începutul anului 2009 pe care eu am hotărât să nu le mai trec cu vederea. Ca urmare a acestui fapt şi a ultimei şedinţe a Biroului Federal am hotărât să-mi dau demisia din Biroul Federal. Probabil că în sinea sa, domnul preşedinte al federaţiei (n.r. - Alin Petrache) mă consideră duşmanul său sau partenerul vechii conduceri. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei 25 de votanţi care au hotărât să fac parte din Biroul Federal şi să le reprezint interesele. Poate fi un semnal de alarmă faţă de ceea ce nu vreau să se întâmple în rugbyul românesc, iar plecarea mea să fie un lucru benefic. De acum poate se va lucra mai bine în Biroul Federal şi va fi o atitudine pro-rugby", a spus Marin Moţ.

Tehnicianul a precizat că motivele din cauza cărora a demisionat din Biroul Federal al FRR sunt legate de un atac la persoana sa, făcut în timpul ultimei şedinţe, dar şi de arbtirajul din rugbyul românesc.

"Sunt mai multe lucruri care m-au nemulţumit. În primul rând este vorba de un atac la persoană care a avut loc în ultima şedinţă a Biroului Federal. În al doilea rând, este faptul că de mult spun că această manieră de arbitraj va duce rugbyul mai jos decât este în acest moment. Antrenorii au făcut sport de performanţă, în vreme ce arbitrii nu au făcut acest lucru şi nu ştiu ce înseamnă să ţi se ia totul, după un an plin de muncă. Sponsorii nu îţi mai dau bani dacă nu ajungi pe unul dintre primele trei locuri. La Steaua şi la Dinamo salariile sunt derizorii, chiar dacă suntem cluburi bugetare. Atâta timp cât nu avem sponsori, performanţa moare", a adăugat Marin Moţ.

Fostul selecţioner a spus că în finala campionatului naţional, pierdută de Steaua în faţa echipei CSM U Baia Mare, cu scorul de 16-18 (6-6), a contestat doar arbitrajul.

"Eu am contestat doar maniera de arbitraj din finala cu Baia Mare, pentru că am solicitat de mai multe ori arbitri străini şi mi s-a spus că nu se poate, din cauză că s-a investit foarte mult în cei din ţară. Se ştiu foarte multe lucruri despre pliculeţe şi despre şmecheriile care se fac cu arbitri, când sunt aşteptaţi de la gară şi conduşi la hotel, cum sunt invitaţi la masă, dar nu facem nimic. Dacă aşa stau lucrurile atunci ne merităm soarta. Fără dovezi nu se poate face nimic. Eu spun doar ceea ce ştiu că se întâmplă, dar nu am dovezi şi nu acuz pe cineva personal. Este un lucru evident care se întâmplă de mult".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici