Marinescu a demisionat din funcţia de preşedinte al IESF, fiind înlocuit de prinţul saudit Faisal

Vlad Marinescu a anunţat marţi că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Sporturi Electronice (IESF). Prinţul Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud din Arabia Saudită a preluat funcţia de preşedinte interimar până la următoarea Adunare Generală a IESF.

1181 afișări
Imaginea articolului Marinescu a demisionat din funcţia de preşedinte al IESF, fiind înlocuit de prinţul saudit Faisal

Marinescu a demisionat din funcţia de preşedinte al IESF, fiind înlocuit de prinţul saudit Faisal

Marinescu fusese ales pentru a conduce IESF în mai 2020, dar a dezvăluit că a decis să se retragă în favoarea prinţului Faisal, anterior vicepreşedinte global al IESF.

El a recunoscut că nu a avut suficient timp pentru a se dedica rolului.

Marinescu combinase conducerea IESF cu slujba sa de zi cu zi de director general al Federaţiei Internaţionale de Judo, care finalizează în prezent pregătirile pentru participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

"Cred că ceea ce avem nevoie acum este o unitate totală a sporturilor electronice la nivel internaţional, ceea ce va duce la recunoaşterea de către Mişcarea Olimpică şi la relaţii mai strânse cu editorii. Cred că persoana potrivită pentru a ne conduce spre această unitate este Prinţul Faisal", a declarat româno-americanul.

"Este o persoană pe care o respect şi o apreciez, care respiră şi sângerează esports. El a dat un exemplu în Arabia Saudită despre ce poate realiza o federaţie naţională. Este foarte respectat şi deţine, de asemenea, poziţii înalte în cadrul Federaţiei Globale de Esports. Este un prieten, căruia îi încredinţez următoarea sarcină grea şi pentru a dezvolta şi promova în continuare IESF."

Prinţul Faisal a fost preşedintele Federaţiei Saudite de Sporturi Electronice şi al Federaţiei Arabe de Sporturi Electronice din 2017.

Sub conducerea liderului de facto al Arabiei Saudite, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, despre care se spune că este el însuşi un jucător pasionat de jocuri, ţara a investit masiv în sporturi electronice.

"Sunt onorat că mi s-a încredinţat această poziţie cheie în cadrul Federaţiei şi aştept cu nerăbdare să continui munca magnifică care a fost impulsionată sub conducerea remarcabilă a lui Vlad în ultimii ani", a declarat Prinţul Faisal.

"Cu un accent puternic pe strategie, guvernanţă şi creştere, IESF va continua să organizeze turnee şi evenimente excepţionale, să unească sportivii de elită din sporturile electronice din lume şi să promoveze un mediu incluziv de competiţie corectă pentru a sprijini comunitatea globală de sporturi electronice şi pentru a impulsiona industria noastră."

La finalul ediţiei din acest an a Campionatelor Mondiale IESF de la Iaşi, s-a anunţat că Arabia Saudită a primit organizarea evenimentului de anul viitor.

Pe lângă preşedinţia interimară, prinţul Faisal intenţionează să îşi păstreze şi funcţia de vicepreşedinte al Global Esports Federation, un rival al IESF pentru a conduce acest sport la nivel internaţional.

Noua sa poziţie ar putea contribui la apropierea dintre cele două organizaţii şi poate la formarea unui organism de conducere unificat care să conducă acest sport în încercarea de a obţine recunoaşterea olimpică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici