Marius Copil, pentru a treia oară în semifinalele unui turneu Challenger, în 2017

Marius Copil (77 WTA) s-a calificat, vineri, în careul de aşi al turneului Challenger de 125.000 de dolari plus ospitalitate de la Kaohsiung (Taiwan), după ce l-a învins în 'sferturi' pe Lukas Rosol, câştigător al turneului de la Bucureşti, în 2013.

132 afișări
Imaginea articolului Marius Copil, pentru a treia oară în semifinalele unui turneu Challenger, în 2017

Marius Copil, pentru a treia oară în semifinalele unui turneu Challenger, în 2017

Favorit trei la întrecerea din Taiwan, arădeanul a avut de înfruntat o singură minge de break de-a lungul partidei pe care a închis-o într-o oră şi 35 de minute, cu scorul de 7-6(6), 6-4. Chiar dacă Rosol este departe de forma care îl ducea în interiorul Top 30, până pe poziţia 26 ATP (septembrie 2014), partida a stat sub semnul echilibrului în primele nouă game-uri. La 5-4, Marius a irosit patru mingi de break şi set, însă cehul a rezistat, apoi a ratat la rândul său o minge de break în game-ul imediat următor, însă decizia a fost amânată pentru tiebreak. Acolo, Marius a revenit de la 0-3, a egalat la patru şi, după ce a mai salvat o minge de set la 5-6, s-a impus cu reuşite consecutive, 8-6.

În setul doi, jucătorul pregătit de Andrei Mlendea a făcut diferenţa mult mai devreme, în game-ul al treilea. De la 2-1, Marius şi-a apărat fără mari emoţii serviciul până la capăt şi va juca a treia semifinală de turneu Challenger pe 2017 - după cele din luna iunie, de la Nottingham şi Surbiton.

În semifinale, Marius Copil în va întâlni pe australianul Marinko Matosevic (653 ATP), fost număr 39 ATP (în 2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici