Marius Lăcătuş, noul antrenor al Stelei

Marius Lăcătuş este noul antrenor principal al echipei Steaua Bucureşti, în timp ce tehnicianul italian Massimo Pedrazzini va fi secund la gruparea din Bulevardul Ghencea.

2 afișări
Imaginea articolului Marius Lăcătuş, noul antrenor al Stelei

Marius Lăcătuş, noul antrenor al Stelei

Noul antrenor al echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat, duminică, pentru site-ul oficial al grupării din Bulevardul Ghencea, că şi-a dorit dintotdeauna să antreneze formaţia "roş-albastră", care "a însemnat şi înseamnă totul" pentru el.

"Mi-am dorit dintotdeauna să antrenez Steaua, echipa care a însemnat şi înseamnă totul pentru mine. Mă bucur pentru faptul că mi s-a oferit această ocazie şi sper ca, împreună cu echipa şi staff-ul tehnic, să readucem Steaua acolo unde îi este locul, în fruntea clasamentului", a declarat Lăcătuş.

Lăcătuş speră ca suporterii să revină în număr cât mai mare pe stadion. "Am încredere în suporterii adevăraţi ai Stelei, le mulţumesc pentru sprijinul acordat dintotdeauna şi pentru că şi-au dorit ca eu să ajung aici. Îi rog să ne susţină cu toată puterea şi de acum încolo, fiindcă avem nevoie de ei", a completat noul tehnician stelist.

Marius Lăcătuş va fi prezentat oficial luni, în cadrul unei conferinţe de presă a cărei oră de începere va fi anunţată ulterior. Tot luni, el va conduce şi primul antrenament la Steaua. Tehnicianul italian Massimo Pedrazzini, care a asigurat interimatul ca principal după demisia lui Gheorghe Hagi, va fi în continuare secund, la fel ca Mihai Teja, iar de pregătirea portarilor se va ocupa Andrei Speriatu.

Marius Lăcătuş a evoluat la Steaua în perioada 1983-2000, cu o pauză în intervalul 1990-1993, când a fost legitimat în Italia la Fiorentina şi în Spania, la Real Oviedo. La revenirea de la Real Oviedo, Lăcătuş a devenit căpitan al Stelei, formaţie cu care a câştigat 10 titluri de campion al României (1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998) şi şapte Cupe ale României (1985, 1987, 1988, 1989, 1996, 1997, 1999). Astfel, Marius Lăcătuş este jucătorul cu cele mai multe trofee câştigate în România şi unul dintre componenţii echipei Steaua care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987.

Lăcătuş şi-a început cariera la FCM Braşov, în 1977, aceasta fiind gruparea de la care a fost achiziţionat de Steaua. După plecarea de la gruparea din Bulevardul Ghencea, în iarna anului 1999, Marius Lăcătuş şi-a încheiat cariera la FC Naţional, formaţie la care a şi debutat ca antrenor principal. Ulterior, Lăcătuş a mai antrenat formaţiile Oţelul Galaţi, FC Braşov, Inter Gaz Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi UTA Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici