Marius Niculae: Mutu este exact ca Torres...poate distruge orice apărare din lume

Fotbalistul echipei Inverness, Marius Niculae, l-a comparat pe jucătorul Fiorentinei, Adrian Mutu, cu spaniolul Fernando Torres şi a precizat că românul "poate distruge orice apărare din lume", informează Sunday Mail.

20 afișări
Imaginea articolului Marius Niculae: Mutu este exact ca Torres...poate distruge orice apărare din lume

Marius Niculae: Mutu este exact ca Torres...poate distruge orice apărare din lume (Imagine: Mediafax Foto)

Niculae a făcut comentariile referitoare la Mutu în contextul în care Fiorentina va întâlni, joi, formaţia scoţiană Glasgow Rangers, în semifinalele Cupei UEFA, iar el evoluează în campionatul Scoţiei.

"Nu există mulţi jucători ca Mutu, deşi poate că cineva ca Torres ar putea fi ales. Împotriva echipei Arsenal, în sferturile Ligii Campionilor, nu l-aţi văzut pe Torres, iar apoi, brusc a şutat extraordinar şi şi-a ajutat echipa să câştige. Ca la Adrian, nu poţi să îl laşi pe Torres nemarcat nici măcar două secunde, altfel te răneşte. Este Tores mai bun? Nu ştiu, dar sunt convins că dacă Adrian ar fi jucat în continuare în Premiership ar fi înscris la fel de multe goluri", a declarat Niculae.

"Adrian este un băiat bun. De asemenea, el este unul dintre cei mai buni jucători din Italia şi cel mai bun pe care îl avem în România. Toată lumea ştie că Serie A este unul din cele mai puternice campionate în care să înscrii şi totuşi el o face cu regularitate. Mutu este capabil să facă lucruri incredibile care pot schimba soarta unui meci, cum a făcut-o la partida cu PSV. Este un talent uriaş şi unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa", a afirmat Marius Niculae.

Fotbalistul a amintit că a jucat alături de Mutu la Dinamo. "Am făcut parte din aceeaşi echipă aproximativ un sezon şi jumătate şi erau vremuri frumoase pentru amândoi. Adrian este cu siguranţă cel mai talentat jucător alături de care am evoluat. Poţi să rămâi cu el pe teren 89 de minute şi să nu se întâmple nimic, iar apoi bang, va înscrie şi îţi va câştiga meciul. Orice fotbalist are slăbiciuni, dar Adrian nu are niciuna. Este rapid, puternic şi excelent la posesia mingii. Bineînţeles este şi talentat şi excelent la finalizare. Fără îndoială, el este principalul pericol pentru Rangers şi nu cred că cei de la echipa scoţiană au întâlnit un astfel de jucător până acum în Cupa UEFA", a adăugat internaţionalul român.

Niculae a amintit şi de problemele legate de droguri pe care Mutu le-a avut la Chelsea, însă a precizat că atacantul le-a depăşit total: "Adrian a avut probleme, dar a trecut peste ele. A făcut o greşeală la Chelsea şi el ştie asta. S-a dus la Juventus pentru a-şi reclădi cariera şi a făcut o treabă foarte bună. Este cu siguranţă mai puternic după ceea ce s-a întâmplat şi poate chiar un fotbalist mai bun".

Niculae a marcat ultima oară pentru Inverness chiar sâmbătă, în meciul cu Kilmarnock, scor 3-0. Tehnicianul Craig Brewster a făcut referire, după meci, la viitorul lui Niculae la Inverness. "Marius a înscris 10 goluri şi mai are un an de contract. Dacă cineva va face o ofertă pentru el, o vom analiza, dar la fel s-ar întâmpla în cazul oricărui jucător", a spus Brewster.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici