Marius Stan, dezaprobă zvonurile privind implicarea clubului Oţelul în ancheta DNA

Managerul general al FC Oţelul, Marius Stan, a precizat, sâmbătă, într-un comunicat, că dezavuează zvonurile apărute în mass-media privind implicarea clubului său în acţiunea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la sediul CCA, în urma căreia preşedintele Vasile Avram a fost dus la sediul instituţiei.

172 afișări
Imaginea articolului Marius Stan, dezaprobă zvonurile privind implicarea clubului Oţelul în ancheta DNA

Marius Stan, dezaprobă zvonurile privind implicarea clubului Oţelul în ancheta DNA (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Oţelul Galaţi dezavuează zvonurile toxice şi fără nici o acoperire găzduite de mass-media cu privire la implicarea clubului nostru în acţiunea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Comisia Centrală de Arbitri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Este inadmisibil ca, plecând de la o vorbă aruncată de un rău-voitor, oricare ar fi acela, cea mai mare parte a presei româneşti să anatemizeze clubul care a câştigat campionatul 2010-2011 al Ligii I, grupare care reprezintă România în UEFA Champions League. Salutăm şi suntem deschişi oricărei anchete conduse de Direcţia Naţională Anticorupţie şi ne dorim ca persoanele care au încălcat legea să plătească. Într-o ţară în care prezumpţia de nevinovăţie a devenit "rara avis", sintagma "pe surse" s-a transformat în complet de judecată şi acţionează ca atare. Cine are vreo dovadă că FC Oţelul Galaţi a comis nelegiuiri este rugat să iasă în faţă şi, cel mai important, să prezinte DOVEZI. Altfel, să ne lase în pace!", se menţionează în comunicatul semnat de Marius Satn şi publicat pe site-ul oficial.

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a fost dus, sâmbătă, la sediul DNA, după ce procurorii anticorupţie au efectuat în această dimineaţă o percheziţie la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

La ieşirea din sediul CCA, Vasile Avram a declarat: "Nu ştiu ce se întâmplă, a fost doar o percheziţie, mai multe întrebaţi-i pe domnii procurori".

Procurorii DNA au plecat, sâmbătă, de la sediul CCA, cu şase cutii de documente.

Tot la sediul DNA au ajuns, sâmbătă, arbitrul Andrei Chivulete şi preşedintele clubului de fotbal în sală City'us Târgu Mureş, omul de afaceri Sorin Ţerbea, apropiat al echipei de Liga I FCM Târgu Mureş şi membru în Comitetul Executiv al FRF.

Secretar executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ştefan Constantin, a declarat, agenţiei de presă MEDIAFAX, că procurorii DNA au intrat în sediul CCA sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.00, şi au căutat acte legate de meciuri de fotbal din sezonul competiţional trecut.

"Nu a fost nimic anunţat. Procurorii DNA au ajuns dimineaţă, în jurul orei şase, şase şi ceva. Au căutat în acte, în birouri, şi au terminat în jurul orei 13.00 şi au luat unele acte cu ei. Nu era nimeni în sediu când au venit. Au venit împreună cu domnul preşedinte Avram. Am înţeles că au căutat ceva legat de meciuri de anul trecut. Nu au pronunţat numele niciunei echipe, nu au specificat nimic", a spus Constantin.

El a menţionat că arbitrul Andrei Chivulete a fost convocat la audieri de către procurorii DNA. "În ceea ce-l priveşte pe Andrei Chivulete, am înţeles că e vorba de o convocare. Trebuie să se prezinte la audieri la o anumită oră", a precizat Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici