Marius Vizer a primit centura neagră cu opt dani la reuniunea Comitetului Executiv al IJF

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo (IJF), Marius Vizer, a fost distins cu al optulea dan în cadrul reuniunii Comitetului Executiv al organizaţiei, care a avut loc la Tashkent, înainte de Campionatele Mondiale.

1567 afișări
Imaginea articolului Marius Vizer a primit centura neagră cu opt dani la reuniunea Comitetului Executiv al IJF

IJF - International Judo Federation, Facebook

Oficialul român a fost vizibil emoţionat în momentul în care a acceptat cea de-a treia cea mai înaltă distincţie din acest sport, spunând că e ceva deosebit de special, deoarece „vine din partea familiei judoului".

Judoka sunt clasificaţi în funcţie de îndemânarea şi cunoştinţele lor în acest sport, iar pentru gradele superioare se ia în considerare şi contribuţia lor la judo.

Vizer urmăreşte să se alăture unui grup exclusivist de persoane care au obţinut cel de-al 10-lea dan, deoarece doar 15 au fost promovate oficial la acest grad în istoria judoului.

Preşedintele IJF a abordat, de asemenea, şi tema Campionatelor Mondiale de Judo, care se vor desfăşura de mâine până pe 14 octombrie la Taşkent, şi care, speră Vizer, vor duce la evoluţii pozitive atât pe tatami, cât şi în afara lor.

"Cred că aceste Campionate Mondiale sunt o mare oportunitate de a promova Uzbekistanul, nu doar pe teritoriul uzbek, ci şi în întreaga lume", a declarat Vizer.

"Împreună vom promova valorile judo-ului, cum ar fi prietenia, unitatea şi pacea.

"Sunt sigur că va fi un eveniment de succes.

Directorul şef al arbitrilor, Florin Daniel Lascău, a discutat, în cadrul ceremoniei, la reuniunea Comitetului Executiv, despre importanţa menţinerii consecvenţei în modul de aplicare a regulilor.

"Există un singur judo în întreaga lume şi acesta este obiectivul nostru, să păstrăm acest lucru din perspectiva regulilor de arbitraj", a spus Lascau.

"Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a oferi un arbitraj bun, de la cadeţi la seniori, pentru veterani sau pentru concurenţii cu deficienţe de vedere.

"Misiunea noastră este să implementăm şi să explicăm cele 12 puncte ale regulilor de arbitraj modificate şi să pregătim următoarea generaţie de arbitri.

"De asemenea, dorim să garantăm neutralitatea arbitrajului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici